​​​​Wat Is Mindfulness? Mindfulness Uitleg (2020)!

  • Home
  • /
  • Wat Is Mindfulness? Mindfulness Uitleg (2020)!

Wat is mindfulness is een vraag die steeds meer gesteld wordt. Dit komt omdat we ook steeds bewuster worden. Dat is goed, maar wat is het hele mindfulness gebeuren nu precies?

Mindfulness vind zijn oorsprong terug in het boeddhisme. Het is als het ware een gemoedstoestand die bereikt wordt door bewustwording. Bewustwording van gevoelens, gedachten en eigen fysieke ervaringen. Zonder gelijk over te gaan op automatisme. Dus op de auto piloot reageren.

Mindfulness kun je bereiken door meditatie en yoga. Een combinatie van die 2 is natuurlijk optimaal.

Hoe Werkt Mindfullnes In Het Dagelijkse Leven?

Stel je dit even voor. Het is een normale dag. Je bent bijna klaar met werk. Na je werk moet je boodschappen doen, de kinderen ophalen, koken en na het eten wil je ook nog even gaan sporten. Dit bedenk je je allemaal als je in de auto zit van je werk naar de supermarkt.

Althans, zo ervaart 99% van de mensen dit. Waarschijnlijk hoor jij bij die 1% die het niet op die manier ervaart of gaat ervaren. Als je namelijk bezig bent met mindfulness dan beleef je hetzelfde moment heel anders.

Je bent je namelijk veel bewuster. Je voelt de hobbels op de weg, hoort de motor van de auto draaien, voelt de airco langs je haren waaien. Zoals je kunt lezen ben je veel meer in het moment. Je bent veel meer in het nu.

Een paar leuke ‘bijwerkingen’ van mindfulness zijn dat je beter presteert en dat je meer kunt focussen.

Wat Zijn De Voordelen Van Mindfulness?

Er zitten een hele hoop voordelen aan mindfulness. Daar tegenover staan ook nog eens geen nadelen. De voordelen van mindfulness kun je hieronder vinden:

  • Je stress niveau verlaagt aanzienlijk
  • Je wordt productiever
  • Je hebt meer focus en bespaart dus meer tijd
  • Je kunt veel meer genieten van de ‘gewone’ momenten. Dit zorgt voor een verhoogd gelukkig gevoel
  • Met mindfulness leer je om overal mooie dingen in te zien, hoe vervelend de situatie ook is.
  • Door mindfulness ga je de kleine dingen veel meer waarderen en deze ook meer tegenkomen

Zelf Met Mindfulness Beginnen?

Je hebt nu antwoord gekregen op de vraag ”wat is mindfulness”. Grote kans dat je zelf ook graag wil beginnen. Dit is voor de meeste mensen vaan hoogdrempelig, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Zeker niet in een tijd als deze waar het allemaal steeds normaler wordt.

Momenteel is de cursus ”Mindfulness voor het dagelijkse leven” razend populair. Ben je ook geïnteresseerd in mindfulness en het bereiken hiervan? Lees dan mijn uitgebreide review over de cursus.

Wat Is Mindfulness? Mindfulness Uitleg