​​​​Wat Is Droog Trainen? Leer Nu Hoe Je Moet Cutten!

  • Home
  • /
  • Wat Is Droog Trainen? Leer Nu Hoe Je Moet Cutten!

Wat is droog trainen (cutten) en hoe doe je dit? In dit artikel vertel ik je precies wat droog trainen is, hoe het werkt en hoe je het moet toepassen.

Na dit artikel kan je direct gaan starten met droog trainen om zo jouw droomlichaam te bereiken.

Wat Is Droog Trainen?

Iedereen heeft wel is gehoord van droog trainen. Mensen gebruiken dit woord om te zeggen dat ze aan het trainen zijn om vet te verbranden. Dat is precies wat het is. Het beste scenario is vet verliezen met behoud van spiermassa.

Je verlaagt dus je vetpercentage, zodat je spieren sneller en beter zichtbaar worden. Droog trainen kan je doen door veel cardio, gezond eten of een combinatie van beide.

Wil je niet 4u per dag aan cardio doen? Zorg dan juist dat je je voeding op orde hebt. Zo kan je op de makkelijkste manier droog trainen.

Je verlaagt je vetpercentage door meer te verbranden dan je binnenkrijgt. Klinkt best logisch, maar het is lastiger dan het lijkt.

droog trainen

Hoe Kan Je Droog Trainen?

Het verlagen van je vetpercentage begint bij het bepalen van je energiebalans. Je energiebalans zijn de calorieën die je lichaam nodig heeft om niet af te vallen of aan te komen. Je blijft dus op gewicht.

Als je weet wat jouw balans is (ook wel Total Daily Energie Expendeture TDEE) dan kan je gaan droog trainen. Hoe werkt dit? Als je TDEE bijvoorbeeld 2500 kcal per dag is om op gewicht te blijven, dan ga je beginnen met 200 kcal minder te eten. Je gaat dus 2300 kcal eten tot je niet meer afvalt.

Als je niet meer afvalt heeft je lichaam een nieuw TDEE. Namelijk 2300 kcal per dag. Wat ga je dan doen? Juist, weer 200 kcal minder eten. 2100 kcal per dag dus. etc.

Natuurlijk moet je de juiste combinatie van macronutriënten aanhouden. De meeste calculators geven dit netjes aan, maar ik zal de juiste verhouding aan je geven, zodat je dit ook zelf kan berekenen.

Macronutriënten Verhoudingen

  • 10-30% Koolhydraten
  • 40-50% Eiwitten
  • 30-40% Vetten

Deze percentages bereken je van je TDEE. Dus van de 2500 kcal per dag. Reken het daarna nog eens een keer om, om te kijken of het wel klopt. Wat je doet om je kcal te verlagen is je koolhydraten verlagen.

Voor Wie Is Droog Trainen Bestemd?

jada pinkett smith fitness GIF by Red Table Talk

Iedereen kan beginnen met droog trainen. Aan het begin zal het heel erg zoeken zijn naar de juiste combinatie en balans. Hier kunnen maanden of jaren overheen gaan. Als je geluk hebt, vind je in een keer het juiste balans. Maar dan ben je een van de weinige.

Hoe oude je word, hoe lastiger het is om droog te trainen. Maarrrr… niks is onmogelijk! Als je niet begint gaat het in ieder geval nooit lukken, dat is zeker.

Droog trainen is dus voor jong en oud, zolang je het niet extreem doet.

Direct Starten Met Droog Trainen

Alleen gaat het je heel veel tijd en moeite kosten. Ook zal je zien dat je veel op je bek gaat voor je echt resultaat gaat zien. Dit kan je jezelf allemaal besparen.

Ben je een vrouw en wil je graag meer weten hoe je het beste kan droog trainen als vrouw? Lees dan hier mijn review over het droog trainen protocol voor vrouwen.

Ben je een man en wil je meer weten over hoe je het beste kan droog trainen als man? Lees dan hier mijn review over het droog train protocol voor mannen.

Succes met het behalen van jouw droomlichaam!