oktober 19

0 comments

Ecomtrics Dropshipping 2.0 Review & Ervaring: Revolutionair?!

By Peter

oktober 19, 2020


Floris Zwolsman en Robin de Boer winnen terrein in dropshipping land. Voor mij genoeg reden om de training van deze heren eens onder de loop te nemen en hier een kritische Ecomtrics Dropshipping review over te schrijven.

Bij mij gaat het namelijk maar om één enkel aspect als het aankomt op een online training: het moet resultaatgericht zijn.

Geen slap geouwehoer, maar daadwerkelijk resultaten. Meer waarde leveren dan mensen verwachten als ze een dropshipping cursus kopen.

In deze review over de Ecomtrics dropshipping cursus ontdek je in ieder geval:

  • Wie Floris Zwolsman & Robin de Boer zijn & waarom zij eventueel jouw mentor kunnen worden
  • Wat de inhoud is en of dit onderscheidend is met andere dropshipping cursussen
  • De feature waar ik enorm enthousiast over ben!
  • Ervaringen met de Ecomtrics Dropshipping cursus
  • Of het uiteindelijk allemaal waar voor je geld is, of dat je beter op zoek kunt gaan naar iets anders

De meeste mensen die mijn reviews lezen, weten dat ik ongegeneerd review. Goede punten benoem ik, maar ook zeker de slechte punten.

Alleen door kritisch te blijven kan jij een goede keuze maken na het lezen van deze Ecomtrics Dropshipping cursus review!

Tip: je kan je aanmelden voor de gratis dropshipping training van Ecomtrics. Verwacht hier niet te veel van, maar je kan het wel goed gebruiken om te kijken of Floris en Robin je bevallen en of je werkelijk wilt gaan dropshippen!

Wat Is Ecomtrics?

Er bestaat veel verwarring over wat Ecomtrics nu precies is. Het is niet de naam van de cursus, wat veel mensen denken, maar het bedrijf van Floris Zwolsman en Robin de Boer.

Vanuit Ecomtrics geven beide heren al langere tijd dropshipping trainingen. Het bedrijf is ook ontstaan uit de behoefte van andere ondernemers om hulp te krijgen van Zwolsman en de Boer.

Floris Zwolsman & Robin de Boer

Floris Zwolsman & Robin de Boer hebben beide al jaren ervaring in de wereld van e-commerce. En dan heb ik het niet alleen over dropshipping.

Zij hebben vroeger ook producten verkocht op bol.com, maar kwamen er al snel achter dat dit vooral een hoofpijn businessmodel is.

Bol.com heeft hier de macht en bepaalt wat er gebeurt. Maak je een eigen webshop, wat je met dropshipping doet, dan ben jij en jij alleen de baas.

Naast verkopen op bol en dropshipping, hebben de heren ook een succesvolle crowdfunding actie opgezet. Dit is al niet zo makkelijk, maar om hier ook nog 4,1 miljoen dollar mee te verdienen is helemaal knap.

Inmiddels hebben zij al meer dan 1.000 ondernemers geholpen met het opzetten van hun premium dropshipping stores. Zij werken namelijk op een compleet andere manier als alle andere ''goedkope'' dropshippers.

Hier vertel ik je zo meer over. Ik schreef overigens onlangs ook een review over deze cursus op mijn andere website. Wellicht ook interessant om te lezen.

floris-zwolsman-robin-de-boer2

Floris Zwolsman & Robin de Boer - BRON

Dit viel mij direct op aan Ecomtrics Dropshipping

Zowel Floris als Robin zijn wat ouder dan de gemiddelde dropshipping guru. Dit brengt automatisch wat meer professionaliteit met zich mee, wat zich ook uit in de Ecomtrics Dropshipping cursus.

Dit kan persoonlijk zijn, maar ik krijg liever een training van personen die wat ouder hebben en wat meer ervaren zijn dan personen die net pas dropshippen, maar wel een hele bekende cursus hebben (Dropship Academy).

Bij eigenlijk alle andere dropshipping cursussen zie je dat ze elkaar lekker na doen en verder niks van extra waarde toevoegen.

Ten eerste is de omgeving van Ecomtrics al anders en ten tweede gebruiken zij een hele andere methode als alle andere dropshippers uit Nederland & België.

Geen goedkope AliExpress productjes waar je er 100 van moet verkopen om een redelijke winst te maken, maar producten zo positioneren dat je er veel geld voor kunt vragen!

1 product met een premium prijs!

Laat mij jou dit nog even verder uitleggen. 

De methode die Ecomtrics gebruikt, is niet het maken van general stores of niche stores. Dit kost allemaal erg veel energie en levert in de meeste gevallen te weinig op.

Dit is waarschijnlijk ook de reden dat maar 10% van de leden van de Dropship Academy succesvol zijn... akelig laag percentage vind je niet?

Dat krijg je als er al meer dan 7.000 mensen in dezelfde cursus zitten! Dat is ook een van de redenen waarom de Ecomtrics Dropshipping cursus op dit moment enorm lucratief kan zijn.

Je leert een methode aan waardoor je dezelfde producten voor ontzettend veel geld kan gaan verkopen. Dit doe je door professionaliteit uit te stralen en je shops exclusief te maken.

Zo kun je een product wat jou €20,- euro kost, makkelijk verkopen voor €200,- euro. 

Deze methode is vele malen beter dan de andere dropshipping methodes. En het zijn de methodes van Zwolsman & de Boer zelf. Werkelijk uniek en nog belangrijker: extreem winstgevend!

Het Ecomtrics Product Platform!

Oké, oké... nu we toch lekker enthousiast zijn, denk ik dat het goed is om te vertellen over de feature waar in het aan het begin al over had.

De feature waardoor ik zou zeggen: de Ecomtrics Dropshipping cursus is veel meer waarde voor je geld dan alle andere dropshipping cursussen die er bestaan.

Waarom?

Je krijgt toegang tot het Ecomtrics Product Platform. Dit is een platform waar zij maanden aan gewerkt hebben.

Op dit platform vind je dagelijks nieuwe winnende producten. Ja... dat lees je goed! Ecomtrics heeft een team dat elke dag bezig is met het zoeken van winnende dropshipping producten.

Want iedereen weet: zonder winnende dropship producten, geen winst.

De sleutel tot een winstgevende dropshipping business is dus de skill om goed product research te doen. Dit blijkt in de praktijk alleen vaak erg lastig voor de meeste mensen.

Met het Ecomtrics Product Platform hoef je deze skill dus niet meer te bezitten! Kies producten uit dit platform, bouw hier je website omheen, bouw wat advertenties en je gaat geld verdienen!

Ca-Ching!

Dit maakt het dropshippen vele malen toegankelijker en dus echt geschikt voor iedereen. De guru's adverteren altijd met ''zonder kennis en ervaring'', maar dit is pas de eerste cursus waarbij je dit letterlijk niet nodig hebt.

Check het platform en de functies hier als je er meer over wilt weten.

Andere dropshippers kunnen ook lid worden van dit platform. Dat kost ze €30,- euro per maand. Jij als lid van Ecomtrics Dropshipping krijgt hier gratis en levenslang toegang tot!

ecomtrics-product-platform

Opbouw & inhoud van de cursus... bijzonder?

Goed, laten we eens gaan kijken naar de opbouw en de inhoud van de Ecomtrics Dropshipping training zelf.

Een groot deel van de cursus lijkt op die van andere cursussen; en dit is ook logisch. Er is bijvoorbeeld maar een goede manier om snel een Shopify webshop op te zetten.

Deze manier heeft iedereen verwerkt in zijn cursus. En eigenlijk moet je een cursus ook niet kopen voor de informatie over een businessmodel, want feit is: dat kun je ook gratis vinden op het internet.

Je wilt betalen voor:

  1. De juiste volgorde van deze informatie, zodat je het pad razend snel kan bewandelen
  2. De valkuilen vermijden
  3. De extra toegevoegde waarde

De meeste cursussen bezitten eigenschap 1 en 2 wel, maar 3 is een ander verhaal.

Ecomtrics doet dit ontzettend goed in mijn optiek. Zij leveren een belachelijk goed product platform, waarmee dropshippers direct met winnende producten aan de slag kunnen.

Alleen dat is al waar voor je geld.

Maar daarnaast gebruiken zij ook een andere dropshipping methode. Een methode waar branding hoog in het vaandel staat, waardoor je exclusiviteit uit gaat stralen.

Dit doe je in combinatie met een andere unieke dropship methode: funnels. Hieronder lees je meer over de verschillende modules en wat ik hier van vind.

Alvorens ik hier mee door ga, wil ik je nog even mee geven dat je er goed aan doet om je aan te melden voor de gratis training van Zwolsman & de Boer.

Verwacht er niet te veel van, want deze gratis trainingen zijn er altijd om je het hoofdproduct te verkopen. Maar jij kunt deze training goed gebruiken om te checken of je beide heren wel prettige leraren vind en of je de cursus straks aan wilt schaffen.

Een aanrader dus!

Week 1: het opzetten van de webshop

Ik noemde al eerder dat er maar een echte effectieve manier is om je webshop op te zetten. Natuurlijk doet de een het iets anders dan de ander, maar het heeft hetzelfde resultaat.

Module 1 is daarom niet bijzonder, maar wel belangrijk en gewoon goed. Het mooiste aan deze module is dat je het Ecomtrics thema gratis krijgt.

Dit is een thema dat geoptimaliseerd is voor dropshipping om je conversiepercentage te verhogen. Wederom leveren ze dus weer extra. Ik vind het erg tof.

Week 2: product research

Vervolgens ga je door met een van de langste modules van de Ecomtrics Dropshipping cursus, 12 video's + een bonus sheet, waarin je de geheime product research methode van de heren leert.

Je gaat dus wel ook leren hoe je goed product research moet doen, maar daarnaast heb je ook toegang tot het Ecomtrics Product Platform.

De skill om zelf winnende producten te vinden is wel erg handig. Ik stel dan ook voor dat je goed oplet tijdens deze module om het jezelf goed aan te leren!

Week 3: product pagina's en funnels

En nu, in week 3, wordt het pas echt interessant. Je gaat namelijk aan de slag met een van mijn favoriete bezigheden: het bouwen van winstgevende funnels.

Het mooie aan een funnel bouwen is, dat je deze maar een keer super goed hoeft te maken. Vervolgens stuur je hier ongelimiteerd bezoekers doorheen waarvan een percentage zal converteren.

Ik vind de module over funnels echt ijzersterk en wellicht wel een van de beste van de cursus!

Week 4: het beste marketing materiaal

Marketing is niet de sterkste kant van Ecomtrics merkte ik in deze module. Het had allemaal wel wat uitgebreider kunnen zijn en ik had meer uitleg verwacht over de de verschillende verkoopkanalen, prijs en bijvoorbeeld promotie.

Het is echt geen probleem dat dit wat minder is, want het belangrijkste is dat je funnels goed staan. Vervolgens maak je goede ads en deze combinatie zorgt voor winst.

Wellicht hebben ze daarom de focus niet zo op marketing gelegd en dat is ergens ook wel prima!

Week 5: instellen van je Facebook ads account & business manager

Ik zal eerlijk bekennen dat ik een hekel heb aan het maken van advertenties. Waarom? Ik ben er slecht in en vind het vervelend om met Facebook business manager te werken.

Het is een kunst om dit toegankelijk te maken voor het grote publiek, maar in mijn optiek doen de jongens van Ecomtrics dit goed.

Je leert hoe je een account moet aanmaken en hoe je bezoekers kan retargetten door je Facebook pixel goed in te stellen. Goede en praktische module.

Week 6: introductie tot Facebook & Instagram ads

Week 6 is een vervolg op week 5. Je gaat hier aan de slag met het maken van je eerste campagne die je tegelijkertijd op zowel Instagram als op Facebook kunt draaien.

Zwolsman en de Boer nemen je stap-voor-stap mee in het proces. Dit is al wel wat lastiger, maar absoluut goed te doen.  Het mooiste is dat je ook leert wat je moet doen als je geen sales maakt met je campagnes!

Week 7: pro Facebook & Instagram ads - opschalen

Oké, week 7. Een van de pittigste weken van de Ecomtrics Dropshipping training al zeg ik het zelf.

Je duikt hier namelijk volledig de diepte in van het adverteren. Je gaat aan de slag met retargetten, opschalen van je advertenties en ook het automatiseren van je campagnes.

En vooral dat laatste is erg belangrijk als je hard wilt groeien. Nogmaals; makkelijk is het niet, maar het is wel extreem waardevol en de moeite waard.

Snap je het nog niet helemaal? Kijk de video opnieuw, pauzeer hem en doe vooral mee. Dat is een groot voordeel aan een online cursus.

Kom je er nog niet uit? Dan kun je ook hulp krijgen tijdens een van de coaching sessies, maar hier kom ik zo nog even op terug.

Bij deze module zit trouwens wederom iets extra's. Zo krijg je een case study van $0 naar $70.175 omzet per dag binnen 3 weken!

Week 8: email marketing 101

Ik ben ook een groot fan van e-mailmarketing. Je e-maillijst is namelijk van jou. Laat deze lijst groeien, zet goede funnels op en je hebt al bijna een geautomatiseerde business.

Een geautomatiseerde geld machine is wellicht een betere verwoording!

Tijdens deze module leer je van A tot Z hoe e-mailmarketing werkt en hoe je dit voor jezelf op kan zetten. Het is geen professionele e-mailmarketing cursus.

Maar het essentiële word besproken.

Week 9: automatiseren van je business

Week 9 is de laatste week van de dropshipping cursus. Hierin leer je vooral hoe je op moet gaan schalen met je volledige business, deze kan automatiseren en hoe je een team bouwt.

Uiteindelijk wil je werken naar het moment dat je misbaar bent binnen je eigen bedrijf. Je gaat dus toewerken naar een team dat alle werkzaamheden zal uitvoeren.

Ondertussen kan jij AAN je business werken in plaats van IN je business. Hierdoor groei je exponentieel.

Waardevolle bonus module: finance & boekhouding

De laatste bonus module vinden de meeste beginnende ondernemers ook erg belangrijk. Toch mist deze in veel cursussen nog: finance en boekhouding.

Je leert dus hoe je om moet gaan met de belasting en de boekhouding die hier bij komt kijken. Belasting is in mijn optiek het aller saaiste van je business, maar helaas wel iets wat je moet doen.

Dit is het eerste wat ik uitbesteed heb. Mijn boekhouder doet nu alles dus hier hoef ik niet meer naar om te kijken. Ideaal!

Levenslang toegang tot Ecomtrics VIP Membership

Je hoort het vaak he: ''levenslang toegang tot de exclusieve community!''

Dit krijg je ook bij Ecomtrics... je krijgt toegang tot de Ecomtrics VIP Community.

Bijzonder? Nee. Waardevol? Ja!

Tegenwoordig krijg je altijd toegang tot een community als je een cursus koopt. Krijg je dit niet? Dan zou ik de cursus laten voor wat het is, want het is wel noodzakelijk.

Ze zeggen namelijk altijd dat je je moet omringen met gelijkgestemde mensen. De meeste hebben dit helaas niet in hun eigen kring, ik ben hier ook een voorbeeld van, maar online is dit ook prima om te doen.

Daar komt zo'n community goed bij van pas. Er worden hier successen gedeeld en iedereen helpt elkaar verder. Naast andere cursisten is ook het team van Ecomtrics aanwezig in deze groep.

ecomtrics-vip-mastermind

Ecomtrics Dropshipping cursus ervaringen

Ik hou ervan als iets anders is dan de rest. Ik ga ook nooit mee als er een hype is... gaat iedereen naar links? Dan ga ik naar rechts. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar ;-).

Dat is ook de reden waarom ik de Ecomtrics Dropshipping cursus zo tof vind. Het is een cursus van twee mannen die beide al jaren ervaring hebben in de e-commerce wereld.

Ze hebben eigen methodes ontwikkeld en leren die vervolgens aan hun studenten. Het principe van funnels en one-product stores vind ik echt tof.

Zo zet je echte brands neer en bouw je iets op voor de lange termijn. Mijn ervaring met Ecomtrics Dropshipping is dus buitengewoon goed te noemen.

Hieronder nog wat andere ervaringen van studenten van de cursus. Meer reviews vind je op deze pagina. Dit zijn allemaal testimonial video's.

Hoe zit het met de support van Ecomtrics Dropshipping?

Het wil bij sommige cursussen nog wel eens voorkomen dat het pad naar het kopen van de cursus perfect is. Je krijgt goede support en snel antwoord op je vragen, totdat je eenmaal in de cursus zit.

Ze ''hebben je binnen'' en doen vervolgens geen moeite meer.

Niet bij Ecomtrics! Je kan namelijk wekelijks een coaching call bijwonen om al je vragen te stellen en om verder geholpen te worden door Zwolsman, de Boer of een ander teamlid.

Mocht dit niet genoeg zijn dan kun je ook gebruik maken van de 24/7 e-mail support of je vragen stellen in de FB mastermind. Genoeg support mogelijkheden die in mijn ervaring prima werken!

Daarnaast kun je ook alle coaching sessies terugkijken. Deze worden opgenomen en zijn te vinden in de cursus.

ecomtrics-support

Wat betaal ik voor de Ecomtrics Dropshipping cursus?

De bekende prijs die eigenlijk iedereen in de cursus wereld hanteert is €997,- euro. Dit doen Zwolsman en de Boer ook.

Er staat op de website dat de cursus normaal €4.000 euro kost, maar nu is afgeprijsd naar 997,- euro. Dit kan een tijdelijke actie zijn, maar ik denk dat die evergreen is.

Hoe dan ook €997,- euro voor een cursus als deze met de extra toegevoegde waarde, zoals het product platform is het natuurlijk dik waard.

Let wel even op: als je kiest voor de andere optie, termijn betalingen, dan betaal je €250,- euro meer! Je betaalt dan namelijk in 5 termijnen van €250,- euro.

Krijg ik wel een garantie?

Yes, ook dat! Je krijgt een niet-goed-geld-terug garantie van 14 dagen op de cursus.

Zo kun je de training dus risicovrij aanschaffen om te kijken of het je bevalt of niet. Is het niks? Dan kun je gewoon je geld terugvragen binnen die 14 dagen!

Ecomtrics Dropshipping 2.0 Review: Conclusie

Floris Zwolsman en Robin de Boer hebben mij positief verrast! Ik heb inmiddels al veel dropshipping cursussen mogen volgen, maar dit is absoluut de meest unieke.

Ze hanteren methodes die de rest van dropshippend Nederland & België niet gebruiken. Bovendien werkt het Ecomtrics Product Platform ook echt geweldig.

Daar komt ook nog eens bij kijken dat er pas zo'n 1.000 actieve cursisten in de training zitten. Hierdoor kun jij als student nog ontzettend profiteren van de unieke methodes en het platform.

Als je wilt gaan dropshippen dan is dit sowieso de cursus om voor te kiezen. Niet alleen vanwege de enorme waarde, maar ook omdat je hier werkelijk bouwt aan eigen merken, brands.

Dit is in mijn optiek de beste manier van dropshipping en een om trots op te zijn. Dit kan ik van het traditionele dropshipping niet zeggen!

ecomtrics-dropshipping-2.0-review-ervaring

Veel gestelde vragen:

Is er een kortingscode voor Ecomtrics Dropshipping?

Nee er is geen kortingscode voor de Ecomtrics dropshipping cursus. Wel een actiepagina waar je de cursus voor een gereduceerd tarief aan kunt schaffen.

Wat heb ik allemaal nodig om aan de slag te gaan met dropshipping?

Een klein startkapitaal, een laptop en een internetverbinding is het enige wat je nodig hebt om te starten met dropshipping!

Hoeveel startkapitaal moet ik hebben?

Het is bijna niks, dat is het mooie aan online ondernemen. Je hebt een Shopify abonnement nodig om je webshops te bouwen. Dit kost je zo'n 25,- euro per maand. 

Dat is alles!

Werkt dit overal ter wereld of alleen in Nederland?

Deze manier van dropshipping werkt overal ter wereld exact hetzelfde. Hierdoor ontstaan er enorme kansen voor jou en mij ;-)!

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Het ligt volledig aan jezelf. De ene persoon besteed hier al zijn tijd aan en gaat echt all-in en heeft binnen 7 dagen al een aantal winstgevende producten online staan.

De ander verwacht dat het vanzelf gaat en gaat lopen mopperen als hij/zij niks verdient.

Alles is mindset, ga er vol voor en je zal zien dat je binnen no-time winstgevende webshops online hebt staan. Hier ben ik absoluut van overtuigd.

Hoe zit het met de lange levertijd met dropshipping?

Normaliter is dit 20-30 dagen. Hierdoor krijg je boze klanten, slechte reviews en kun je het wel vergeten. Met de methode van Floris & Robin is de levertijd minimaal 3 tot maximaal 7 werkdagen! Dit werkt wereldwijd!

Hoe lang krijg ik toegang tot Ecomtrics Dropshipping?

Je krijgt levenslang toegang tot de Ecomtrics Dropshipping cursus en alle nieuwe updates die gedaan worden.

Ecomtrics Dropshipping Cursus

9.1

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Opties

9.0/10

Support

9.0/10

Extra

10.0/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}