​​​​Hoe Zelf Een Carport Bouwen? Bouw Zelf Je Houten Carport!

 • Home
 • /
 • Hoe Zelf Een Carport Bouwen? Bouw Zelf Je Houten Carport!
Hoe Zelf Een Carport Bouwen? Bouw Zelf Je Houten Carport!

Hoe zelf een carport bouwen en waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​carport een uitstekende aanvulling op uw huis kan zijn:

 • Een carport kan uw voertuigen tegen de elementen beschermen waardoor ze er veel langer nieuw uit blijven zien.
 • Carports zijn een geweldige en goedkope manier om waarde aan uw huis toe te voegen als u van plan bent in de nabije toekomst uw huis te verkopen.
 • Carports kunnen u een beschermd gebied bieden waar u projecten kunt uitvoeren zoals het repareren van uw auto, werken aan uw grasmaaier of werken aan uw fiets.

Hoewel het bouwen van een nieuwe carport een beetje moeilijk kan zijn, moet je, als je redelijk handig bent en je een aantal basis hulpmiddelen kent, het project kunnen voltooien zonder een professionele aannemer in te huren om je te helpen.

Vrijstaande Carport Bouwen Of Houten Carport Aan Huis?

Er zijn een paar verschillende soorten carports waaruit u kunt kiezen – en verschillende kwaliteitsniveaus van elk.

Sommige vrijstaande carports zijn gemaakt van aluminium en zijn super licht van gewicht, eenvoudig te monteren en kunnen van de ene locatie naar de andere worden verplaatst; steviger vrijstaande eenheden zijn beschikbaar waarin je gaten moet graven en betonnen palen moet instellen voor stevigere steunen – deze carports bieden veel meer bescherming dan de bovengenoemde eenheden, maar zijn iets moeilijker te bouwen en kunnen niet worden verplaatst als ze eenmaal zijn gebouwd.

Braced carports worden in hun geheel beschouwd als zwaarder dan vrijstaande carports, omdat ze aan één kant aan uw huis zijn bevestigd.

Het is waar dat vrijwel alle vaste carports van een zware kwaliteit zijn en veerkrachtiger dan de tentachtige aluminium pijp vrijstaande carports, maar sommige zwaardere vrijstaande carports bieden net zoveel bescherming als elke verstevigde eenheid.

Hoe Zelf Een Carport Bouwen? Bouw Zelf Je Houten Carport!

Zelf Houten Carport Maken: Wat heb je nodig?

Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen voordat er een carport wordt gebouwd. U moet alle beschikbare opties onderzoeken om te zien welke het beste bij uw doel past.

Belangrijke dingen om te overwegen zijn: waar wordt uw carport precies voor gebruikt, of het draagbaar moet zijn of als het een meer permanente constructie moet zijn en hoe het weer is in het gebied waar u woont – de zwaardere weersomstandigheden die u ervaart , hoe steviger je carport zou moeten zijn.

U zult ook willen controleren op lokale regelgeving voordat u met de bouw begint. Zelfs een heel eenvoudige carport kan vereisen dat je vergunningen nodig hebt bij je gemeente voordat je aan het project begint.

Neem ook contact op met de plaatselijke nutsbedrijven om te controleren of er geen gas-, water- of elektriciteitsleidingen aanwezig zijn in het gebied waarin u gaat bouwen.

Het is van het grootste belang dat u zich houdt aan alle lokale regels en verordeningen om ervoor te zorgen dat u en iedereen om u heen veilig blijven.

Houten Carport Aan Huis: Hoe Doe Je Het?

Ongeacht welk type carport u het beste voor u vindt, zult u waarschijnlijk een voorverpakt pakket vinden met alle producten die u nodig heeft voor de bouw en een gedetailleerd plan om te volgen om door het proces heen te komen.

Als je een pakket vindt voor het type carport dat je wilt bouwen, heb je nog steeds de tools nodig om het allemaal samen te stellen.

De plannen zouden u een lijst moeten geven van de gereedschappen die nodig zullen zijn, maar veelvoorkomende gereedschappen die in dit type project worden gebruikt, zijn:

Houten Carport Aan Huis: Hoe Doe Je Het?
 • Een cirkelzaag,
 • Een hamer,
 • Een schietlood
 • En krijtlijn,
 • Een elektrische boormachine,
 • Een schroevendraaier (of bits die in uw boormachine passen),
 • En een meetlint.

Afhankelijk van het type carport dat u bouwt, kan het project als geheel zeer eenvoudig of redelijk geavanceerd zijn. Het is heel belangrijk dat u de plannen die bij uw carport worden geleverd, op de voet volgt – lees het hele instructiepakket van begin tot eind goed door om er zeker van te zijn dat u het begrijpt voordat u de bouwmaterialen zelf uitpakt.

Zelfs een simpele fout kan leiden tot een gat in de zijkant van je huis of een betonnen pad waar ze niet horen te zijn. Meet alles twee keer en controleer nogmaals of alles waterpas en op de juiste plaats staat voordat u snijdt, beton giet of beugels bevestigt.

Zorgvuldig begrip van dit project is cruciaal voor elke permanente structuur en het is ook zeer noodzakelijk voor elke draagbare structuur. Het blind starten van dit project kan leiden tot een fout die uw carport onbruikbaar maakt.

Dit project is niet eenvoudig in vergelijking met sommige andere projecten voor woningverbetering, maar het is verre van onmogelijk als je enige kennis hebt en de instructies zorgvuldig kunt volgen.

Daarnaast is het van groot belang dat je de juiste bouwtekeningen gebruikt.