​​​​Zelf Bouwtekeningen maken? Leer de #3 Beste Manieren!

  • Home
  • /
  • Zelf Bouwtekeningen maken? Leer de #3 Beste Manieren!

Kan je geen goede bouwtekeningen vinden of wil je graag zelf een bouwtekeningen maken? Dan is dit korte artikel geschikt voor jou.

Leer direct hoor je met 3 verschillende manieren een bouwtekening kan maken. Wil je kant en klare bouwtekeningen om gelijk te beginnen? Scrol dan even naar de onderste alinea.

Veel lees- & bouwplezier!

Zelf Gratis Bouwtekeningen Maken!

De 3 manieren die ik je gaan geven zijn volledig gratis. Geen geneuzel met prijzen of bedragen die je achteraf moet betalen. Bouwtekening maken en aan de slag dus. Let wel op dat er een maximaal aantal bouwtekeningen zijn per manier, daarna zal je helaas wel moeten betalen.

Manier #1: Zelf Tekenen

Dit is een van de meest voor de hand liggende manieren. Deze manier wordt vaak gebruikt om een snelle of makkelijke schets te maken die dus niet heel precies hoeft te zijn.

Een handgemaakte tekening zal je ook met de tijd zien veranderen. Als de tekening compleet is, wordt er meestal een nieuwe nette tekening gemaakt die met een van de volgende manieren is opgezet.

Een handgemaakte tekening kan je gewoon doen met een A4 en een potlood.

zelf bouwtekeningen maken

Manier #2 – Sketchup

Sketchup is een programma waarmee je tekeningen in 3D kunt maken. Dit kan je een aantal keer gratis doen om te proberen, dus zorg dat je hier een juiste tekening maakt en je hebt een heel mooi gratis ontwerp.

Sketchup is te downloaden voor Windows en Mac. Nieuwsgierig? Check de website van Sketchup hier.

Manier #3 – Floorplanner

Floorplanner is naar mijn mening het makkelijkste programma om vloertekeningen te maken. Je kan plattegronden maken, 3D beelden zien en kamers opmaken op de manier zoals je ze laten zou willen hebben.

Floorplanner kan je gebruiken om 1 gratis tekening mee te maken, daarna is het helaas betaald. Nieuwsgierig? Check de website van Floorplanner hier.

Zelf Bouwtekeningen Maken Risico’s

Er zijn een hoop dingen die fout kunnen gaan of die risico’s met zich meebrengen. Hier zet ik ze even op een rijtje voor je:

  • Verkeerde maten
  • Te weinig tijd
  • Slechte communicatie
  • Kost te veel geld
  • Dubbel werk

Als je zelf een bouwtekening maakt waarbij je een of enkele maten verkeerd gemeten hebt, dan kan je helemaal opnieuw beginnen. Kom je er pas achter als je project af is? Dan staat er letterlijk iets verkeerd omdat jij niet goed gemeten hebt. Dit kan grote gevolgen hebben.

Je wil zelf een bouwtekening gaan maken maar hebt hier eigenlijk weinig tijd voor, dan kan dit veel stress met zich meebrengen. Stress is niet goed voor het project en voor jouzelf.

Slechte communicatie, hoe bedoel ik dat? Het kan zo zijn dat je een bouwtekening maakt die de bouwvakkers nooit eerder gezien hebben. Zo kan er slechte communicatie of misverstanden ontstaan. Dit wil je voorkomen.

Als deze dingen gaan je veel tijd kosten en tijd is geld. Uiteindelijk zal je veel geld kwijt zijn bij het maken van echt goede bouwtekeningen. De vraag is of je dit wel waard vind?

Hulp Nodig?

Vind je het lastig om zelf tekeningen te maken of kost het je heel veel tijd? Dan is het interessant om mijn Freds Bouwtekeningen Review te lezen.

Dit is een compleet pakket met meer dan 10.000 bouwtekeningen die je ook nog in verschillende maten krijgt. Super interessant!