​​​​Wat Zijn Opties & Hoe Start Ik Met Het Handelen In Opties?

  • Home
  • /
  • Wat Zijn Opties & Hoe Start Ik Met Het Handelen In Opties?

Je toont veel interesse in het handelen van aandelen en opties. Je weet inmiddels wel wat aandelen zijn, maar hoe werken de opties, wat zijn het precies en hoe kan je zelf beginnen met het handelen.

Lees in dit artikel hoe het werkt en start direct met handelen.

Waar Vind Je De Opties Koersen?

De koersen van de opties vind je net als de aandelen bij het AEX. De AEX is de Amsterdamse effectenbeurs waar je alle koersen van aandelen van bedrijven kunt vinden.

Naast de koersen van aandelen kan je ook de koersen van alle opties vinden. Ben je dus benieuwd naar de koersen van opties of aandelen? Google dan even op: AEX.

Bij het AEX kan je alle informatie vinden die je nodig hebt voor het handelen en beleggen in opties en aandelen.

koersen van opties en aandelen

Wat Zijn Opties?

Voor de mensen die niet precies weten wat opties zijn, zal ik het even uitleggen. Het principe is niet heel moeilijk, je moet het alleen even snappen.

Je kan een optie tot koop of verkoop afspreken op een bepaald goed. Deze optie geeft jou het recht om voor een bepaalde periode een specifiek goed te kopen of verkopen. Dit gebeurt vaak tegen een vastgestelde prijs.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een optie tot koop op een huis. Je zorgt er dus voor dat je verzekerd bent dat je voor een bepaalde korte periode de mogelijkheid hebt om het huis te kopen. Niemand anders. De verkoper mag dus absoluut het huis niet aan iemand anders verkopen. Een optie tot koop op een huis is vaak gratis.

Als we het gaan hebben over een koopoptie op een aandeel, waarvoor je waarschijnlijk op dit artikel bent gekomen, dan koop je het recht om een aandeel voor een bepaalde prijs aan te schaffen.

De waarde van de optie hangt af van de waarde van het product waar je de optie op afspreekt, de schommelingen in prijs, de onderliggende waarde, de looptijd en de rente.

Wat Kan Je Met Opties?

Putoptie

Je kan jouw aandelen goed beschermen tegen het dalen van de koers. Hoe werkt dit? Dit kan je doen door het kopen van een putoptie. Met deze optie heb je het recht om de waarde te bepalen van een product en deze tegen die koers te verkopen als de aandelen toch gaan dalen.

Calloptie

Door het schrijven van een calloptie kan je extra rendement op jouw aandelen krijgen. Door het rendement ontvang je een premie. Mochten de aandelen toch in koers stijgen tot boven de uitoefenprijs, dan zal je misschien de aandelen in moeten leveren.

Hefboomwerking

Opties kan je eigenlijk wel een beetje zien als een hefboom. Door een klein bedrag in te leggen kan je al een relatief hoog rendement creëren.

handelen in opties en aandelen

Handelen In Opties Voor Beginners

Ben je een beginner? Dan is mijn advies is om niet meteen opties te gaan kopen als je het interessant vind. Ga eerst meer onderzoek doen naar welke opties bij jou passen en dus ook het beste zullen gaan werken. Opties brengen namelijk, net als alle andere manieren om geld te verdienen, risico’s met zich mee.

Daarom zeg ik ook altijd dat je dingen als aandelen en opties het beste van mensen kan leren die hier al jaren ervaring mee hebben. Deze mensen kunnen jou letterlijk jaren besparen en zullen jou de valkuilen besparen waar zij zijn ingelopen.

Doe gewoon de dingen die zij doen en je zal zien dat ook jij succes kan gaan behalen. Het klinkt heel makkelijk, maar zo werkt het wel.

Opties Kopen

Ben je nou zo enthousiast dat je opties wilt kopen of wil je gewoon meer weten over opties? Dan raad ik je aan om mijn review over de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk te lezen.

Klik hier om de review te lezen & ga direct aan de slag!