​​​​Wat Zijn Cryptocurrency & Wat Zijn Cryptomunten?

  • Home
  • /
  • Wat Zijn Cryptocurrency & Wat Zijn Cryptomunten?

We leven in een gedigitaliseerde tijd en dus ook met digitale munten. Wat is toch dat cryptocurrency waar iedereen het over heeft en moet je zelf ook gaan handelen in cryptomunten?

Lees in dit artikel wat cryptocurrency en cryptomunten zijn en bepaal of het wat voor jou is!

Wat Zijn Cryptocurrency’s?

Tegenwoordig gaat bijna alles digitaal. Denk er maar eens over na, wanneer betaal je nou nog met contant geld? Vaak alleen in het buitenland. Hier kan je zelfs een stroopwafel op de markt digitaal afrekenen en waarschijnlijk doe je dit ook. Namelijk met je pinpas.

Bitcoin is de eerste cryptocurrency die echt is ontwikkeld voor digitaal geld. Dat is het huidige systeem wat we kennen in Nederland en eigenlijk heel de wereld niet. De bitcoin heeft geen toezichthouder zoals elke bank wel heeft en dus is iedereen vrij om zijn bijdrage te leveren aan de munt.

Er werken aan de bitcoin dan ook duizenden mensen die stukje bij beetje zorgen dat de munt sterker wordt. Betaal je met bitcoin of verstuur je dit? Dan controleren die duizenden mensen aan de hand van je transactiegeschiedenis of je wel genoeg saldo hebt.

Hoe Werkt Cryptocurrency?

Het is dus van essentieel belang dat de transactiegeschiedenis transparant en vooral eerlijk is. Anders kan er heel makkelijk fraude gepleegd worden en dat zou ervoor zorgen dat de munt aanzienlijk zou dalen in waarde.

De geschiedenis wordt bewaard op een blockchain. Een blockchain is een chronologische keten van aan elkaar gelinkte blokken (blockchain). In die blokken zit alle data bewaard.

Elk nieuw block zal worden vergrendeld met een cryptosleutel. Dat is ook de reden waarom we dit cryptocurrency noemen! De data kan je altijd inzien, maar kan niet meer bewerkt worden als hij eenmaal versleuteld is. De data in de blockchains is voor altijd. Alle transacties staan dus versleuteld en vast.

blockchain cryptocurrency

Dit maakt een blockchain onvervalsbaar en super transparant. Ook is de blockchain decentraal opgeslagen en zou dus niet gehackt moeten kunnen worden. Dit is natuurlijk nooit helemaal zeker tegenwoordig. Als je een blockchain wel wil hacken moet je ten eerste heel veel skill hebben en inbreken op duizenden computers. Dat gaat dus nooit iemand lukken.

Dit is een van de redenen waardoor er steeds meer bedrijven zijn die de waarde van blockchain zien en dus overstappen. Ook overheden houden zich hiermee bezig. Wist je dat Nederland de koploper is in blockchainexperimenten?

Er zijn dus meerdere blockchains die allemaal komen met een eigen munt. Als je bijvoorbeeld gaat kijken naar de munt ethereum en de bijbehordende ether dan zie je dat deze munt gebruikt wordt om transactiekosten op dat specifieke netwerk te betalen. Ga je data of een cryptomunt versturen, dan betaal je daar een fee voor.

Je kan het heel makkelijk zien. Hoe meer gebruikers van een blockchain, hoe hoger de vraag zal gaan worden naar de crypto die bij de blockchain hoort. Hierdoor kan cryptocurrency een goede investering zijn.

Welke Cryptomunten Zijn Er?

Momenteel zijn er ontzettend veel currency’s op de markt. Dit zijn er naar verluid ongeveer 2000. Die lijst ga ik dus niet allemaal opnoemen. De 5 grootste munten van dit moment zijn:

  • Bitcoin met een prijs van €9.589,64
  • Ethereum met een prijs van €161,77
  • Litecoin met een rijs van €61,74
  • Ripple met een prijs van €0,24
  • Bitcoin Cash met een prijs van €270,82
bitcoin ethereum litecoin ripple bitcoin cash

Hoe Koop Je Cryptocurrency?

Iedereen kan cryptocurrency kopen, omdat het ontzettend makkelijk is. De meeste beginners starten met het kopen van de Bitcoin. En schrik niet, want je hoeft niet een hele munt, dus €9.589,64 te betalen. Je kan ook een stukje kopen van een bedrag naar keuze.

Investeren in crypto blijft een gok dus denk goed na voor je van plan bent een investering te doen. Je kan namelijk al je geld verliezen. Tegelijkertijd kan het de mooiste investering zijn die je ooit hebt gedaan.

Mijn advies is om eerst voldoende advies op te doen en voldoende kennis te vergaren. Je zou direct kunnen starten, maar doe dit dan vooral met een mentor.

Hulp Met Handelen In Cryptocurrency?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag beginnen met handelen in cryptocurrency? Lees dan mijn Cryptocurrency Beginnerscursus Review.

De Cryptocurrency Beginnerscurus is de beste en meest effectieve cursus dat momenteel actief is op crypto gebied in Nederland & België.

Start DIRECT met geld verdien!