​​​​Wat Zijn Aandelen? Start Na Dit Artikel DIRECT Met Handelen!

  • Home
  • /
  • Wat Zijn Aandelen? Start Na Dit Artikel DIRECT Met Handelen!

Je bent geïnteresseerd in aandelen en zou hier graag mee willen handelen. Om te beginnen met handelen in aandelen, is het wel handig om te weten wat aandelen precies zijn en wat je ermee kan doen.

Na dit artikel weet je wat aandelen zijn en wat je met aandelen kunt bereiken. Ook weet je of jij kans maakt om winst te behalen uit het handelen in aandelen.

aandelen beurs

Wat Is AEX?

AEX is de belangrijkste Nederlandse beursindex. In deze index kan je de koerswisselingen van de 25 aandelen met de grootste marktkapitalisatie van de Amsterdamse effectenbeurs vinden.

De koersen worden aan de hand van het gewogen gemiddelde berekend. Dit gemiddelde bepaald de stand van de AEX. In de AEX worden dus de grootste bedrijven weergeven en in de AMX worden de middelgrote bedrijven weergeven.

Wat Zijn Aandelen?

Aandelen bestaan al heel lang. Een aandeel is een stukje van een bedrijf. Als je een aandeel koopt, heb je dus een klein stukje van het bedrijf dat je hebt gekozen in handen. Je bent een aandeelhouder.

Aandelen kunnen van een besloten vennootschap of een naamloze vennootschap zijn. Belangrijk is dat je wel als eigenaar gezien word, maar niet juridisch aansprakelijk bent.

Met een aandeel heb je een klein stukje zeggenschap (afhankelijk van de grootte van het aandeel dat je koopt). En heb je recht op winst in de vorm van dividend.

Handig om te weten is, dat je alleen de aandelen van een naamloze vennootschap kan verhandelen op de beurs. De meeste aandeelhouders handelen dus onderhands in aandelen.

Wat Kan Je Met Aandelen?

Als jij het bedrijf bent kan je jouw bedrijf opdelen in stukken. Deze stukken kan je verkopen om zo een financiële slag te slaan. Let wel op dat elke aandeelhouder een stukje zeggenschap krijgt in jouw bedrijf. Deze stukken zijn de aandelen en kunnen alleen via een notaris verkocht worden.

Als jij de persoon bent die een aandeel gaat kopen of hebt. Dan heb je dus een stukje zeggenschap in een bedrijf en zal je winst ontvangen in de vorm van dividend.

make it rain money GIF

Wat Zijn De Beste Aandelen Om Nu Te Kopen?

Aandelen en de koersen veranderen continue. En het handelen in aandelen blijft een vorm van gokken. Je weet natuurlijk nooit precies wat een aandeel gaat doen. Gaat hij stijgen of gaat hij dalen?

Dit is de gok die je moet nemen, anders was iedereen nu al miljonair. Ik ga je dus ook geen advies geven over welke aandelen het beste zijn. Dan klop je namelijk bij mij aan als het straks finaal fout is gegaan 😉

Dit valt namelijk ook over de mogelijkheden van het handelen en beleggen in aandelen. Als je echt geïnteresseerd bent kan je eens een kijkje nemen naar de koersen van de beste aandelen. Dit doe je hier.

Aandelen Kopen

Om in je eentje te beslissen welke aandelen het beste zijn om te kopen heb je een hoop ervaring nodig. Je moet echt gaan proberen en door te proberen zul je gaan der weg zien hoe het allemaal in zijn werk gaat. Helaas gaan hier jaren overheen en is het echt geld verdienen op long term.

Maarrr.. Gelukkig zijn er ook mensen die al deze ervaring al hebben en jou kunnen behoeden voor de vele valkuilen en verliezen. Ik heb een uitgebreide review geschreven over het beste programma dat momenteel op de markt is.

Benieuwd naar deze review en wil je hulp bij het handelen in aandelen? Klik dan hier en lees nu deze Trading Navigation Methode review.