​​​​Wat Is Yoga Nidra?

  • Home
  • /
  • Wat Is Yoga Nidra?
wat is yoga nidra

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een vorm van Yoga. Deze vorm van Yoga wordt gebruikt om diepere bewustzijn te bereiken.

Dit kun je doen door je lichaam en je geest voor te bereiden door meditatie. De letterlijke vertaling van Yoga Nidra is: Slaap van de yogi’s.

Dit komt voort uit de bedoeling van Yoga Nidra. Bij het beoefenen van Yoga Nidra leer je om op het randje van slaap te balanceren. Het voelt alsof je slaapt, maar je (onder)bewustzijn is diep aan het werk.

Waar Wordt Yoga Nidra Voor Gebruikt?

Yoga Nidra wordt vaak gebruikt om te ontspannen in het dagelijkse leven. Er wordt beweert dat een half uurtje Yoga Nidra gelijk staat aan ruim 3 uur normaal slapen.

Het is niet de bedoeling dat je 3x per dag Yoga Nidra doet om je slaap te halen. Het lichaam heeft nog steeds slaap nodig. Dus doe dat ook 😉

Hoe Werkt Het Dan Precies?

Als beoefenaar van Yoga Nidra ben je in staat om een staat van bewustzijn te bereiken waarin je verbonden bent met de kracht die groter is dan onszelf. Met de energie die de hele kosmos omvat.

Je kunt in verschillende staten van zijn komen en ook heel veel meemaken. Zo kun je terug gaan in het verleden of naar de toekomst.

Verder ervaren sommige aanhangers ook dingen uit hun vorige levens. Dit is heel goed mogelijk en ook al verschillende keren bewezen.

Yoga Nidra wordt ook vaak gebruikt om je onderbewustzijn te zuiveren en een reis door de verschillende karma’s te maken.

Yoga Nidra Leren

Yoga Nidra leren is iets wat je niet zelf kunt doen. Je moet dit leren van ervaren Yogi.

Iedereen leert van een ander en het is gewoon een feit dat je anders niet weet wat je aan het doen bent.

Gelukkig hoef je hier niet perse je huis voor uit. Ik heb het bijvoorbeeld geleerd door een online cursus te volgen.

Ik heb hier ook een review over geschreven die je hier kunt lezen: Yoga Nidra Programma review.

Waarom Zou Je Hier Aan Beginnen?

Er zijn super veel redenen waarom ik mensen aan zou raden om te starten met Yoga Nidra, echter moet de reden vanuit jezelf komen.

Je kunt niet beoordelen op mijn redenen.

Lijkt het je wat om diep in jezelf te graven? Een extreem gevoel van rust te creeren? Terug te gaan naar vorige levens? Even weg te zijn van de huidige wereld?

Dan is het zeker wel iets voor jou. Je kunt bijvoorbeeld ook proberen of het wat voor je is. Het mooie met die online cursus is namelijk dat je een garantie krijgt.

Geen excuses om het niet te proberen dus 😉

Yoga Nidra Leren

Yoga Nidra Ervaringen

Mij Yoga Nidra ervaringen zijn echt fantastisch. Ik had wel gelezen wat je allemaal kunt bereiken door het te doen, maar ik had nooit verwacht dat het ook echt zou lukken.

Yoga Nidra is een onderdeel van mijn leven geworden. Hierdoor is mijn leven compleet veranderd en voel ik mij elke dag echt op zijn best.

Het is zeker het proberen waard als je er nog niet helemaal in geloofd. Uiteindelijk is ervaring het enige dat je kan laten zien of het echt zo tof is.

Yoga Nidra Opleiding

Een Yoga Nidra opleiding kun je dus volgen door bijvoorbeeld een online cursus te volgen. Echt een opleiding volgen is dus uiteindelijk niet nodig.

Bespaar dus je geld en leer het gewoon van een cursus!

Als je ervaren genoeg bent kun je hier zelf ook mensen les in gaan geven of bijvoorbeeld zelf een online cursus maken.

Er zijn zat mogelijkheden dus!

Yoga Nidra YouTube

Je kunt natuurlijk allerlei verschillende Yoga Nidra YouTube filmpjes gaan kijken, net zoals ik. Alleen heb ik zelf gemerkt dat het lang niet optimaal is.

Als je het wil leren dan kun je dat beter niet via YouTube doen.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een Yoga Nidra YouTube video. Dit is een van de docenten die je terug kunt vinden in de cursus waar ik een review over geschreven heb.

Let wel op dat het een voorproefje is. Je kunt dus nog meer verwachte in de cursus zelf.

Yoga Nidra Programma review. (Yoga Nidra in Nederlands)

Nog vragen na dit artikel over wat is Yoga Nidra? Stel ze onder dit artikel!