​​​​Wat Is E-Commerce & Hoe Kan Je Het Snelste Beginnen?

 • Home
 • /
 • Wat Is E-Commerce & Hoe Kan Je Het Snelste Beginnen?

E-commerce, je hebt het vast wel eens gehoord. Anders was je nu niet op dit artikel te vinden. Het heeft je aandacht.

Heel goed! E-commerce is een van de beste, leukste & makkelijkste verdienmodellen van het internet. Werk vanaf locatie naar keuze een paar uurtjes per dag en verdien duizenden euro’s!

In dit artikel lees je hoe E-commerce werkt en waar je moet beginnen.

Wat Is E-Commerce?

E-commerce, ook wel Electronic Commerce is de overkoepelende naam van alle manieren om handel te drijven en dus geld te verdienen via het computernetwerken. Dus niet alleen via het internet, maar ook via extranet.

Als je een bedrijf hebt dat via het internet werkt noem je het ook wel een e-business. Met deze business ben je in staat om e-commerce handelingen te verrichten.

E-Commerce Voorbeelden

Om jou een goed beeld te geven van wat nou precies bedrijven zijn die handelen in e-commerce, zal ik je hier een aantal voorbeelden geven.

 • Bol.com (grootste van Nederland)
 • Coolblue
 • Zalando
 • Wehkamp
 • Albert Heijn Online
 • H&M
 • MediaMarkt

En zo kan je zelf nog een hele hoop bedrijven opnoemen. Dit zijn een paar van de grootste e-commerce bedrijven uit Nederland. Zo heb je in het buitenland bijvoorbeeld Amazon.

Het betreft alle bedrijven die handel drijven op en via het internet.

e-commerce handel

E-Commerce Business Starten

Je weet nu wat een e-commerce business is, en ziet het wel zitten om van achter je laptop uit Amerika je werkt te kunnen doen. Maar… hoe gaat dit nou in zijn werk?

Dat is niet heel erg moeilijk. E-commerce is juist een van de makkelijkste bedrijven om te starten als je weinig kapitaal hebt.

Wat je gaat doen is eerst een goed plan bedenken. Welke producten wil je gaan verkopen, hoe gaat je website heten, aan wie wil je het verkopen & hoe wil je het verkopen.

Wat is het bedrag dat je als startkapitaal kan gebruiken om zo jouw business snel te laten groeien? Want, voor niks gaat de zon op.

e-commerce handel

Zodra je een plan hebt bedacht, ga je ook daadwerkelijk dingen doen. Want met dit idee ga je bereiken wat je maar wilt. Je moet alleen gaan beginnen, dat is het enige. Van beginnen leer je namelijk de meeste dingen. Ervaring is erg belangrijk in het starten van een eigen onderneming.

Je hebt alle plannen uitgewerkt. Nu ga je een domeinnaam kopen en een webshop maken. Dit kan je allemaal in een doen bij een programma als Shopify.nl of WordPress (Whoo Commerce).

Voor beide programma’s heb je weinig technische kennis nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een mooi thema kiezen, en je kan aan de slag.

E-commerce kan je met of zonder webshop doen. Het is het makkelijkste om het uit te leggen met een webshop. Vandaar dat ik ook even dit als voorbeeld gebruikt heb. Nu zal ik even kort uitleggen wat het verschil is.

E-Commerce Met Website

Zoals genoemd kan je e-commerce, dus producten verhandelen, met of zonder een webshop doen. Met een webshop kost je iets meer startkapitaal dan zonder webshop. Simpel, omdat een domeinnaam en hosting geld kosten. Bovendien betaal je ook vaak nog voor het onderhoud van je website.

Een eigen website is erg leuk om te maken en hier kan je ook echt een goede personal brand van maken.

E-Commerce Zonder Website

Heb je niet veel geld of wil je niet veel geld investeren in het starten van een bedrijf, dan is dit zeker mogelijk. Vooral met e-commerce zonder website zit je dan op de juiste plek.

Hoe werkt dit dan precies? Net als bij een webshop ga je op zoek naar de producten die je graag wil gaan verkopen en waar je een goede winst op weet te behalen.

Maar in plaats van deze producten op je website te plaatsen, ga je het verkopen via een online marktplaats. Dit kan dus via Bol.com of marktplaats. Naast deze websites heb je uiteraard nog meer online marktplaatsen, maar dit zijn veruit de bekendste.

Bol.com heeft het beste en meest ondersteunende programma. Maak een account aan en zet je product online. De klant besteld het product en jij verzend deze naar de klant. Van het bedrag dat de consument betaald heeft haal je het inkoopbedrag af en dat is je winst. Dat kan dus zo je zak in, hoppa!

Zoals je ziet valt hier echt goud geld mee te verdienen, je moet alleen weten hoe 😉

Moet Je Jouw Bedrijf Inschrijven Bij Het KvK?

Het is belangrijk om jezelf in te schrijven bij het KvK als je gaat starten met e-commerce. Als je producten gaat verkopen aan consumenten is dit namelijk verplicht. Bovendien heb je een zakelijke rekening en een KvK & BTW nummer nodig om een e-commerce bedrijf te starten.

Dit kost je eenmalig €50,00, dus mijn advies is om dit gewoon gelijk te doen. Dat scheelt je een hoop zorgen.

Voordelen Van E-Commerce

Wat zijn nou de voordelen van e-commerce?

 • Financiël vrij
 • Werken vanaf elke locatie
 • Eigen baas
 • Zelf tijd indelen
 • Werk 1 a 2 uurtjes per dag
 • Weinig tot geen startkapitaal nodig

Nadelen Van E-Commerce

Natuurlijk zijn er ook nadelen, ook al zijn het er niet veel.

 • Zelf klantenservice doen
 • Verantwoordelijk voor producten
 • Verantwoordelijk voor verzending
 • Retour producten

Starten Met E-Commerce

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag starten met e-commerce? Ga niet zelf dingen proberen en er jaren over doen om uit te vinden hoe het werkt en wat de valkuilen zijn.

Jia Ruan is de man die zelf al miljoenen in maar liefst 2 jaar verdient! Hij is ook de man die jou rijk kan maken, als je dit zelf wil.

Snel veel geld verdienen? Lees hier snel mijn review over de Bol.com Masterclass van Jia Ruan.