​​​​Wat Is Dropshipping?

 • Home
 • /
 • Wat Is Dropshipping?

Een steeds populairder business model: dropshipping. Als je op deze pagina gekomen bent, ben je aan het zoeken naar een manier om ‘makkelijk’ online geld te verdienen. Of wil je gewoon wat meer informatie over dropshipping verschaffen.

In dit artikel ga ik je uit eigen ervaring en ervaringen van verschillende grote dropshippers vertellen wat dropshipping precies inhoud en hoe je hier snel en efficiënt mee kan starten.

Wat Is Dropshipping?

Je ziet en hoort tegenwoordig steeds meer over dropshipping, maar wat is het nou precies?

Dropshipping is eigenlijk niks meer als het uitbesteden van werk. Jij verkoopt producten van een fabrikant.

Dit is erg kort door de bocht, maar feitelijk is het wel zo. Wat je gaat doen als je gaat dropshippen is eerst een leverancier vinden die aansluit op jouw wensen en behoeften. Hebben zij het product dat je graag wil verkopen of zijn er meerdere dropshipping groothandels die dit doen?

Om te weten of dit daadwerkelijk het juiste product is dat je graag wil gaan verkopen, ga je de producten eerst zelf een keer bestellen. Voldoet er 1 product aan al jouw eisen? Dan kies je voor die fabrikant en ga je zijn producten verkopen.

Zijn het meerdere producten die aan jouw eisen voldoen? Ga dan in gesprek met de leveranciers. Wat bieden zij nog meer wat andere leveranciers niet hebben?

Denk aan een goed retour beleid en snelle levering. Als dit bij fabrikant A beter is dan bij fabrikant B, kies je natuurlijk op basis van die informatie voor fabrikant A.

Als je het juiste product en fabrikant gevonden hebt, ga je de producten verkopen via jouw website of een online marktplaats.

Het bedrag dat jouw fabrikant vraagt voor de producten haal je van het bedrag dat jij bij de consument vraagt af. Het verschil van deze bedragen is je winst en kan je dus in je zak steken!

Nu je in grote lijnen weet wat dropshipping is, gaan we wat dieper in over de specifieke onderwerpen. Om het beeld nog een stukje duidelijker te krijgen.

Wat Zijn Dropshipping Leveranciers?

Je gaat dropshippen, maar wat zijn dropshipping leveranciers en hoe benader je deze nou?

Dropshipping leveranciers zijn super blij met mensen als jij. Waarom? Omdat je hun producten (gratis) gaat ‘promoten’ en verkopen. Zij krijgen dus gewoon de prijs die zij ook willen hebben voor het product en alles wat er extra verdiend wordt, is van jou!

Een aantal voorbeelden die je als dropshipping leverancier kan gebruiken zijn:

Wat Is BigBuy?

BigBuy is een goede optie als je graag met Nederlandse leveranciers wil werken. Dit betekent dat je een snelle levertijd hebt en bovendien ook goede communicatie met de leverancier kan hebben. Op BigBuy.com kan je elk product vinden dat je zoekt.

Wat Is AliExpress?

Waarschijnlijk weet iedereen al wat AliExpress is. Maar voor de mensen waarbij dit nieuw klinkt zal ik het even kort toelichten.

AliExpress is de Bol.com van China, en eigenlijk de hele wereld. Op deze website verkopen fabrikanten al hun producten tegen een super lage prijs.

Dit is dus een kans om veel geld te verdienen, als je het goed aanpakt.

Wat Is Oberlo?

Op Oberlo vind je alle producten die je goed kan verkopen in webwinkels die gemaakt zijn met Shopify.

Wat Is World Wide Brands?

World Wide Brands is eigenlijk niet echt een leverancier van producten. Waarom noem ik hem toch even? Omdat je hier alle goede gecertificeerde dropshipping fabrikanten en leveranciers kunt vinden.

Dropshipping Via Aliexpress

Dropshipping via AliExpress is een hele interessante keuze. De reden dat ik hier toch even meer aandacht aan wil besteden, is dat er vele valkuilen zijn bij het dropshippen met een Chinese leverancier. Dus wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen:

Aliexpress logo
 1. Goede winstmarge
 2. Producten met een ‘wow factor’
 3. Veel voorraad
 4. Producten zonder labels

Nadelen:

 1. Lange levertijd
 2. Slechte communicatie met leverancier
 3. Slecht tracking systeem
 4. Retourneren gaat lastig

Hoe Kies Je Een Goede Dropshipping Groothandel?

Als het goed is, ga je een lange samenwerking tegemoet met een leverancier. Het is wel fijn als je dan alles weet van hem en of hij echt bij jou past. Als dit niet het geval is, adviseer ik je zeker om naar een andere te gaan zoeken.

Het finetunen van jouw bedrijf, website en de samenwerking met je leverancier gaat ervoor zorgen dat de klant een zo goed mogelijke ervaring bij jou heeft gehad. Wat er natuurlijk voor zorgt, dat je terugkerende klanten krijgt.

Een aantal punten die jij aan moet houden om een goede dropshipping leverancier te kiezen zijn:

 • Goede levertijd
 • Mooie en goed verpakte producten
 • Jouw logo en bedrijfsnaam op het pakketje
 • Ken de leverancier van binnen en van buiten
 • Ken de producten die je gaat verkopen goed

Als je eenmaal een goede leverancier gevonden hebt, kan het voor jou en de leverancier leuk zijn om een keer rondgeleid te worden op de plek waar jouw producten gemaakt worden. Dit is voor jou en de leverancier een goed moment om elkaar te leren kennen, en misschien verdere zaken te bespreken 😉

Resultaten Van Dropshipping

Dat dropshippen klinkt allemaal wel erg leuk, toch? Ik zal je een aantal voorbeelden laten zien van succes binnen het dropshippen. Onthoud wel, dat veel snelle resultaten zijn behaald door middel van een cursus. Dan zie je maar weer dat dit goede investeringen in jezelf en je bedrijf zijn!

Resultaten dropshipping
Resultaten dropshipping

Zoals je kan zien zijn dit screenshots van bedragen die gehaald zijn door middel van dropshippen via Bol.com. Dit is ook een makkelijke manier van dropshipping. Naar mijn mening is het hebben van een eigen website een stuk leuker en professioneler. Bovendien heb je zelf alles meer in de hand.

Dropshipping Met Je Eigen Website

Kies je toch voor dropshippen met een eigen website? Dan kan je deze gaan bouwen met onder andere Shopify of WordPress (WhooCommerce). Vaak kan je, als je een goede leverancier hebt, hun bestel programma in jouw website integreren. Zo kan je dus volledig automatisch een webwinkel runnen. Je hoeft alleen maar te zorgen voor het verkeer.

Uiteraard kosten deze programma’s wel geld, je moet namelijk een abonnement afsluiten om deze webwinkels in de lucht te houden. Naast deze kosten ga je ook kosten maken voor je domeinnaam en advertenties. Iets wat niet nodig is als je via een online marktplaats gaat dropshippen.

SHopify en wordpress logo

Voordelen Van Dropshipping

Nog een keer alle voordelen van dropshipping op een rijtje:

 • Je bepaald zelf de prijs
 • Je hebt geen opslag nodig
 • Je hebt (bijna) geen startkapitaal nodig
 • Je kan vanuit elk plek werken
 • Iedereen kan het doen

Nadelen Van Dropshipping

Dan ook nog een keer de nadelen van dropshippen op een rijtje, terwijl ik het erg lastig vind om die te vinden:

 • Verantwoordelijk voor de producten en levering
 • Geen invloed op levering
 • Elke dag werken aan je website

Dat laatste is voor mij geen probleem, maar dit kan voor sommige een struikelblok zijn. Mocht je hier wel moeite mee hebben, dan kan je beter een 9-5 baantje gaan zoeken.

Hoe Begin Je Met Dropshipping?

Een hoop informatie in een artikel, helemaal als dit de eerste keer is dat je in aanraking komt met dropshipping. Misschien heb ik je wel heel enthousiast gemaakt en wil je gelijk beginnen.

Als je graag wil gaan beginnen met dropshipping, dan kan je het beste beginnen met een goede cursus waarin je alles van A tot Z leert. Zo heb ik het ook gedaan. Het is even een investering, maar wel een investering in jezelf en die je er al na een maand uit hebt. Bovendien is een investering in jezelf de beste investering die je kunt doen.

Wil je graag meer weten over dropshippen? Lees dan even Dropship Academy review die ik geschreven heb en start direct met geld verdienen ;)!