​​​​Wat Is Affiliate Marketing?

  • Home
  • /
  • Wat Is Affiliate Marketing?
Wat Is Affiliate Marketing?

Wat is affiliate marketing? Geld verdienen op het internet, is dat echt zo makkelijk?

Makkelijk is het nooit. Als jij echt wil gaan voor geld verdienen op het internet, ben je bij affiliate marketing wel op het juiste adres.

In dit artikel vertel ik je wat affiliate marketing is en hoe je het beste kan beginnen.

Wat Is Affiliate Marketing?

Affiliate marketing is niet heel moeilijk, je moet het alleen begrijpen.

Bij affiliate marketing draait het allemaal om het promoten van een product van iemand anders. Als affiliate maak je dus een website naar keuze. Op deze website ga jij producten promoten die andere websites bij jou aanbieden.

Je kiest er bijvoorbeeld voor om een website te maken over fitness. Hier ga je verschillende blogs schrijven over afvallen. In deze blogs plaats je affiliate linkjes om hier vervolgens geld mee te verdienen.

Hoe verdien je hier dans geld mee? De meeste affiliates gebruiken het programma: PayPro. Hier kan je een gratis account aanmaken en gelijk starten als affiliate. Op deze website staan allemaal producten die je kan gaan promoten.

Bij alle producten staat hoeveel commissie je ontvangt per verkoop. Soms staat er bijvoorbeeld dat je 8% van het totale winkelmandje krijgt, of je krijgt een vast bedrag per verkoop.

De meeste producten beschikken over upsells. Wat zijn upsells precies? Met upsells krijg je commissie over alles wat zij via jouw link kopen. Dus als jij product X promoot, maar de klant koopt via jouw affiliate link product Y, dan krijg je hier alsnog commissie voor.

It is marketing afbeelding

Affiliate Marketing In Nederland

Nog niet heel veel mensen in Nederland kennen affiliate marketing. Of ze hebben er wel is van gehoord, maar het zou te mooi zijn om waar te zijn.

Dit is niet het geval. Het werkt echt zoals beschreven, maarrr… je moet er natuurlijk wel voor werken! Niks gaat tenslotte vanzelf.

Dat affiliate marketing nog niet echt naam heeft gemaakt in Nederland betekent dus meer kansen voor jou. Dit jaar (2019) is dé tijd om te starten met affiliate marketing.

Wat Is PayPro?

In een eerder stuk heb ik het woord PayPro al even laten vallen. Dit programma ga je gebruiken als je begint met affiliate marketing.

Paypro logo

PayPro is het makkelijkste affiliate programma en is volledig Nederlands. Dit vind ik zelf altijd een stuk fijner werken, wetende dat er ook een klantenservice is die correct Nederlands kan spreken.

Waarom zeg ik nou dat je met PayPro gaat beginnen? PayPro is niet het enige affiliate programma. Zo heb je nog meer programma’s, bijvoorbeeld:

  • Daisycon
  • TradeTracker

Op PayPro ga je producten vinden zoals: cursussen en e-books. Op Daisycon kan je weer meer abonnementen vinden en op TradeTracker heb je meer fysieke producten. Je kan dus gaan kiezen.

TIP: Promoot wat je zelf leuk vind, dan gaat het een stuk makkelijker!

Hoe Verdien Ik online Geld Als Affiliate?

Hoe verdien je nou precies geld? Ja dit doe je met affiliate producten, maar hoe weet de verkoper dat de klant via jouw website zijn product gekocht heeft?

Bij elke affiliate aanbieder krijg je een persoonlijke affiliate link. Hier is jouw affiliate ID in verwerkt. Door de cookies die elke website heeft, weet de verkoper dat de klant van jouw website gekomen is.

Het mooiste van de cookies, is dat ze het product niet gelijk hoeven te kopen. Als zijn vandaag naar de website gaan, maar besluiten om het product over 5 dagen te kopen, dan krijg jij alsnog commissie. Kassa!

make it rain money GIF

Affiliate Marketing: #5 Tips Voor Beginners

Waarschijnlijk ben jij met het lezen van dit artikel super enthousiast geworden om te gaan starten met affiliate marketing. Maar waar ga je nou precies beginnen?

Hier zijn #5 tips voor beginners:

  1. Maak een account aan op PayPro (affiliate website)
  2. Download WordPress (hier bouw je websites mee)
  3. Lees je in over affiliate marketing
  4. Werk elke dag een uurtje aan je business
  5. Werk aan jezelf

Met een account op PayPro kan je eigenlijk gelijk beginnen met het promoten van affiliate producten. Maar, dit kan je het beste doen op een eigen en sterk gebouwde site. Deze site maak je met WordPress, omdat het super makkelijk in omgang is en bovendien ook nog eens GRATIS.

Verder is het wel belangrijk om kennis op te doen over hoe je je website goed laat ranken in Google (SEO), welke producten het beste scoren en dat je de juiste mindset hebt. Vandaar dat het super belangrijk is om aan jezelf te blijven werken.

Hoe doe je dit? Lees boeken, luister podcasts en wees vooral leergierig!

Starten Met Affiliate Marketing

Ben je nou nieuwsgierig geworden en wil je meer leren of starten met affiliate marketing? Lees dan even mijn volledige review over de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard!