​​​​Thuis Piano Leren Spelen? Dit Zijn De #4 Beste Manieren!

  • Home
  • /
  • Thuis Piano Leren Spelen? Dit Zijn De #4 Beste Manieren!
thuis piano leren spelen

Vind je de piano ook zo’n mooi instrument? Ik wel! Thuis piano leren spelen leek mij dan ook een super optie. Maar hoe doe je dat nou?

In dit artikel vertel ik je de 4 beste manieren om thuis piano te leren spelen. Wat zijn de beste manieren en welke kosten het minste geld.

Ga na dit artikel direct aan de slag om de nieuwe Sergei Rachmaninov te worden!

Piano Spelen Voor Beginners

Je zal vast wel is gehoord hebben dat het als beginner niet te doen is om thuis piano te leren spelen. Dit is absoluut niet waar. Er zijn ontzettend veel handige hulpmiddelen om thuis piano te leren spelen, zeker als beginner.

Ik vertel je de 4 beste manieren en de voor en nadelen.

piano spelen voor beginners

Piano Leren Spelen Op Keyboard

Voor we daadwerkelijk beginnen met de 4 beste manieren wil ik even iets duidelijk maken. Je hoort veel mensen zeggen dat het niet mogelijk is om op een keyboard piano te spelen. Ook dit is gewoon prima mogelijk. Een keyboard werkt iets anders dan de piano, maar je kan ook hier prima piano op leren spelen.

#1 – Piano Leren Spelen Met Een App

Tegenwoordig bestaan er overal apps voor, dus ook voor piano spelen. Als je het mij vraagt is dit niet een van de beste manieren om thuis piano te leren spelen. Waarom niet?

piano muziek noot

De piano apps die momenteel op de markt zijn, zijn niet compleet. Je leert overal een beetje van en krijgt niet voldoende stof om je echt te ontwikkelen. Dit wil je absoluut voorkomen, helaas kan dit niet met de app.

Bovendien kan je geen vragen stellen of krijg je begeleiding. Dit is een van de fijnste dingen bij piano spelen en zal je zeker aan het begin echt nodig hebben. Mentoren zijn super belangrijk!

Daar tegenover zijn de apps wel gratis of kosten ze heel weinig. Dus in principe kan je hier wel de basis mee leren, tot je vastloopt…

#2 – Piano Leren Spelen Met Een Boek

Piano spelen uit een boek is voor de mensen die echt veel concentratie hebben. Het is namelijk super saai, en voor de meeste mensen dus niet vol te houden.

Ook bij een boek heb je geen begeleiding of mentoren waar je vragen aan kan stellen. Loop je vast? Dan moet je dus alsnog op internet gaan zoeken naar oplossingen. Dit kost je veel tijd.

Piano spelen uit een boek is wel veruit de goedkoopste manier. Ook kan je zelf je tijd indelen en zit je nergens aan vast. Dit kan ik je voordeel en in je nadeel zijn 😉

#3 – Piano Leren Spelen Met Een Leraar

Piano leren spelen met een leraar is naar mijn idee een goede optie, als je veel geld hebt. Privé leraren kosten namelijk ontzettend veel geld.

Je leert natuurlijk wel heel veel en snel met een privé leraar. Loop je vast? Dan helpt hij of zij je gelijk.

Een groot nadeel van een privé leraar is dat je ook aan afspraken vast zit. Als het even niet uitkomt en je hebt de afspraak al staan, dan heb je dus mooi pech. Bovendien kost een leraar een hoop geld.

#4 – Piano Leren Spelen Via Internet

Dan komen we nu bij de meest interessante oplossing. Dit is een combinatie van de 3 vorige opties, namelijk online piano leren spelen.

Er zijn een hoop programma’s op het internet die aanbieden om jou piano te leren spelen. Deze programma’s bevatten instructie boeken met bijbehorende video’s. Je kan dus precies zien hoe je het moet doen en het gewoon kopiëren. Zo leer je ontzettend snel hoe je piano moet spelen.

Naast de boeken en video’s heb je ook nog een leraar die je gewoon kan mailen met vragen. Top dus!

De prijzen verschillen heel veel en je weet natuurlijk nooit welk programma je nou precies moet gaan kiezen, want wat als je opgelicht wordt?

Wil Je Hulp Bij Het Piano Spelen?

Om te voorkomen dat je wordt opgelicht heb ik een review geschreven over het beste programma dat momenteel op de markt is. Wil je dus graag makkelijk, goedkoop en snel piano leren spelen?

Lees dan hier mijn uitgebreide review over PianoPro van Steven Pruis.