​​​​Stress Symptomen & Situaties Herkennen? Zo Doe Je Het.

 • Home
 • /
 • Stress Symptomen & Situaties Herkennen? Zo Doe Je Het.

Een groot deel van het omgaan met stressvolle situaties en erin slagen om je staat van rust te herwinnen wanneer stress symptomen zich voordoen, is herkennen hoe een dreigende stressvolle situatie eruit ziet.

Natuurlijk zal dit niet altijd mogelijk zijn, omdat sommige stressvolle situaties in je leven echt uit de lucht vallen, maar voor het grootste deel zul je in staat zijn om op te merken wanneer je stressniveaus beginnen te stijgen.

Stress Symptomen Ontdekken

Wanneer je je gestrest begint te voelen, zul je merken dat je stressniveau stijgt. Je kunt je nerveus en zweterig voelen, flauw vallen of je kunt hoofdpijn krijgen.

Inzicht krijgen in de fysieke symptomen die je ervaart wanneer je gestrest bent, is de sleutel tot het opmerken wanneer je stressniveaus stijgen, om stressvolle situaties te herkennen en om alles weer onder controle krijgen.

 Stress Symptomen Ontdekken

Een van de ergste fouten die je kunt maken, is proberen je stress te negeren en hopen dat het verdwijnt – dit werkt niet.

Om de stressvolle gedachten en emoties het beste te beheersen, is het absoluut noodzakelijk om ze te accepteren voordat je ze probeert aan te pakken.

Als je eenmaal een stressvolle gedachte hebt opgemerkt, is het gemakkelijker om de oorzaak van je stress vast te stellen in je poging om ermee om te gaan.

Omgaan Met Stressvolle Gedachten

Hoe belangrijk het ook is om stressvolle en angstige gedachten op te merken, het is een nutteloze vaardigheid als je niet weet hoe je deze gedachten moet aanpakken en beheren zodra je ze hebt behandeld.

Er zijn veel verschillende manieren waarop je met stressvolle en zorgwekkende gedachten en gevoelens kunt omgaan, en het is echt aan jou om uit te zoeken welke copingtechnieken en -methoden goed voor je werken.

Enkele veel voorkomende copingtechnieken zijn:

 • Ademhalingstechnieken;
 • Een pauze nemen;
 • Naar muziek luisteren;
 • Naar buiten gaan;
 • Een wandeling maken;
 • Je telefoon en andere aangesloten apparaten uitschakelen;
 • Praten met iemand die je vertrouwt, of
 • Een gezond tussendoortje eten.

Natuurlijk zijn dit allemaal verschillende technieken, en hoewel sommige goed werken voor anderen, zijn ze misschien niet wat bij jou past.

Je kunt ook jouw eigen persoonlijke copingtechnieken vinden die hier niet worden vermeld.

Uiteindelijk gaat het omgaan met stressvolle gedachten, gevoelens en situaties allemaal om het vinden van wat het beste voor jou werkt en het toepassen wanneer deze situaties zich voordoen.

Leren om nooit meer zorgen of stress te hebben? Lees dit artikel: E-cursus nooit meer zorgen of stress review.

Omgaan Met Stressvolle Gedachten

Jouw Technieken Vinden

Als het gaat om het ontdekken welke ontspanningstechnieken voor het omgaan met stress goed voor jou werken, is het absoluut essentieel om geduld met jezelf te hebben.

Als je nog nooit eerder angstaanjagende of stressverlagende technieken hebt gebruikt, kan het vaak een tijdje duren voordat je ontdekt welke voor jou het verschil maken in vergelijking met welke helemaal niet werken.

De sleutel hier is om te proberen niet ontmoedigd te raken als een bepaalde techniek niet werkt voor jou – het is OK, je kunt gewoon een andere proberen.

Je moet je ook bewust zijn van het feit dat ontspanning en stressverlagende technieken die niet werken wanneer je ze probeert, je nog meer gestrest kunnen laten voelen.

Als je echter eenmaal hebt ontdekt wat goed voor je werkt en precies weet wanneer en hoe je het moet gebruiken, heb je een enorme stap gezet in het beheersen van je stressniveaus en de fundering gelegd voor een rustig leven.

Jouw Stressfactoren Vinden

We hebben allemaal dingen in ons leven die ons meer stress bezorgen dan anderen. Inzicht in wat ervoor zorgt dat je je het meest gestrest voelt, is absoluut van vitaal belang om controle over je leven en je stressniveau te krijgen.

Wanneer je ergens over gestrest bent, maar niet helemaal zeker weet waarom, kun je je nog meer gestrest voelen – sommige mensen belanden in situaties waarin ze stress hebben over hun eigen stressniveau, waardoor de toestand verder wordt geïntensiveerd.

In staat zijn om je stress factoren in het leven te lokaliseren, betekent niet alleen dat je gemakkelijker weet wat je moet vermijden om stress op afstand te houden, maar het kan je ook helpen om de controle te houden, omdat je je beter kunt voorbereiden op de meeste situaties die jouw specifieke stress factoren omvatten.

Ontdekken wat je het meest stress geeft, gaat over eerlijk zijn tegenover jezelf. Wanneer je je bijzonder angstig voelt, moet je jezelf afvragen waar je je zorgen over maakt.

Soms zul je merken dat kleine dingen die je normaal gesproken geen zorgen maken, je stress geven als dit gebeurt, je moet begrijpen dat het meestal het gevolg is van een domino-effect van andere stress factoren, misschien over een langere periode van tijd.

Het kan nuttig zijn om een ​​therapeut in te schakelen bij het omgaan met je stress factoren, vooral als je veel stress hebt die te maken heeft met een traumatische ervaring uit het verleden.

In Controle Zijn

De sleutel tot een leven dat rustig is en minimale stress heeft, is het altijd zaak om de controle te hebben. Controle houden betekent niet alleen dat je op je best bent met bijvoorbeeld, je dieet, financiën en levensstijl, maar ook je eigen denkprocessen en energie.

In controle blijven over je eigen geest door ervoor te zorgen dat je lichaam en geest de juiste voeding, voldoende beweging en weinig schade door een slechte levensstijl krijgen is super belangrijk wanneer het aankomt op een rustig en stressvrij leven.

Begrijpen hoe je je gedachten kunt benutten is een van de belangrijkste doelen van het omgaan met stress en angst.

In plaats van je gedachten met je weg te laten lopen, betekent controle – zowel fysiek als mentaal – dat je stressvolle gedachten kunt vangen wanneer ze voor het eerst verschijnen en een reeks technieken gebruiken om er efficiënt mee om te gaan.

Leren om nooit meer zorgen of stress symptomen te hebben? Lees dit artikel: E-cursus nooit meer zorgen of stress review.

In Controle Zijn

Nog vragen na dit artikel over stress symptomen en hoe je dit kunt verhelpen? Laat een reactie achter onder dit artikel!