​​​​Snel Fit Worden? #7 Praktische Tips Voor Een Fit Lichaam In 2020!

  • Home
  • /
  • Snel Fit Worden? #7 Praktische Tips Voor Een Fit Lichaam In 2020!

Tegenwoordig heeft niemand meer geduld. Alles moet snel en direct gedaan of bereikt worden. Als er niet snel resultaat van handeling gezien wordt, geven mensen het vaak op. Dus hoe zit dat bij snel fit worden?

Snel fit is mogelijk, het ligt aan je eigen perceptie van ‘snel’. Je kan namelijk niet verwachten dat je na 2 weken fit bent. Je lichaam moet dit opbouwen en dat heeft tijd nodig.

In dit artikel lees je alles over snel fit worden en hoe je dit het snelste kan gaan bereiken.

Waarom die haast? Als je hieraan gaat beginnen met de verkeerde verwachtingen, gaat het nooit lukken. Het gaat je minimaal 8 weken duren om echt fit te worden. Ik vind dit reuze meevallen!

Jij niet? Ga dan nog eens na of je wel realistisch genoeg bent. De grootste en mooiste dingen zijn niet snel gebouwd.

Rome was not built in one day

Snel Fit Worden Tips

Om snel fit te worden zijn er een aantal basis-tips die je echt moet volgen. Deze tips zijn super makkelijk, iedereen kan dit. Deze tips alleen gaan ervoor zorgen dat je na een week of 8 al een mooi en fit lichaam hebt.

Het zijn slecht een aantal kleine aanpassingen in het dagelijks leven. Als je dus echt fit wilt worden, doe je dit. Hier zijn de 7 beste tips voor snel fit worden.

Tip #1 – Push-ups

Push-ups wordt tegenwoordig niet meer aan gedacht. Toch is dit een van de makkelijkste en beste oefeningen die je kunt doen voor je lichaam. Met push-ups train je heel je bovenlichaam namelijk. Je armen, buik- en borstspieren.

Dit is een van de beste oefeningen om snel fit te worden. Als dit je niet direct lukt is dat helemaal niet erg. Begin dan vanuit je knieën. Je zet dus je knieën op de grond en gaat gewoon push-ups maken zoals je normaal ook zou doen. Naar mate je sterker wordt, kun je het op de normale manier gaan proberen.

push ups voor snel fit worden

Tip #2 – Wandelen

Als je frequent wandelt (5-6x per week 20+ minuten) dan kan wandelen net zo effectief zijn als hard sporten. Zeker na het eten is dit een hele goede manier om snel af te vallen. Naast dit voordeel verbetert het je bloedsuikerspiegel en je conditie. Win, win, win situatie dus 😉

Ga dus doordeweeks na de lunch of avondeten 20 minuutjes of meer wandelen. Je zult snel resultaat gaan zien!

Tip #3 – 10 Minuten Sporten

Uit recent onderzoek is gebleken dat je niet een half uur ontzettend hard moet sporten om zo fit te worden. Het onderzoek laat zien dat dagelijks 10 minuten heel intensief sporten genoeg is. Je gaat dus 10 minuten intervaltraining doen. Hele intensieve periodes met hele rustige periodes afwisselen. Google het maar eens!

Tip #4 – Vermijd Verborgen Suikers

In veel producten in de supermarkt waar je geen suiker in verwacht, zit toch suiker in. Je krijgt dus onbewust een hele hoop suikers binnen, terwijl je goed bezig denkt te zijn. Ga eens een paar keer tijdens het boodschappen doen de labels van de producten checken die je normaal altijd koopt.

Veel suikers in het product? Wissel het dan met andere producten of laat dat product dit keer in de schappen staan. Deze verborgen suikers vermijden gaat je een hele hoop opleveren.

Tip #5 – Stress Verminderen

Stress is oorzaak nummer 1 als het gaat om lichamelijke problemen of vermoeidheid. Verminder dus je stress niveau. Dit kun je doen door meer ontspannende activiteiten te ondernemen. Dit kunnen allerlei dingen zijn zoals yoga, sporten, slapen enz.

Tip #6 – Zoek Een Sport-Maatje

Een sport-maatje die echt fanatiek is kan een belangrijke sleutel naar succes zijn. Waarom? Als je geen zin hebt moet je wel… je laat hem/haar toch niet alleen gaan als je af hebt gesproken om te gaan sporten?

Andersom hetzelfde geval, je motiveert elkaar! Bovendien zijn er ongeveer 21 dagen nodig om aan iets te wennen, zodat het uiteindelijk vanzelf gaat. Probeer het dus zo een maand vol te houden en je zult zien dat het niet moeilijk meer is om naar de sportschool te gaan. Snel fit worden dus!

Sport maat je voor snel fit worden

Tip #7 – Caloriebehoefte

Om snel fit te worden of af te vallen is het belangrijk dat je wel onder je caloriebehoefte eet. Als je dit niet doet, kom je gewicht aan. Dit is heel logisch. Zorg dus dat je altijd minder eet dan je nodig hebt als je af wil vallen of snel fit wil worden.

Bereken je caloriebehoefte en ga hier met 200 calorieën onder zitten. Dit blijf je herhalen als je niet meer afvalt. Mits je energie niveau wel op een prettig niveau blijft natuurlijk 😉

Snel Fit Worden Met Hulp

Snel fit worden kan voor de meeste mensen heel lastig zijn. De website www.fit.nl heeft een methode ontwikkeld voor de mensen die hier problemen bij hebben of gewoon op de snelste manier fit willen worden.

Het enige wat je moet doen, is je aan de adviezen van de specialisten houden en alles doen wat zij zeggen. Je hoeft niet eens meer zelf na te denken. We praten hier over ‘De FIT Methode’.

Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn uitgebreide review over de FIT Methode hier: De FIT Methode review.