​​​​Slapeloosheid Oplossen? Dit Zijn De #6 Beste Tips Van 2020!

  • Home
  • /
  • Slapeloosheid Oplossen? Dit Zijn De #6 Beste Tips Van 2020!

Het is inmiddels 2019 en je hebt nog steeds last van slaapproblemen of slapeloosheid. Je bent dringend op zoek naar tips voor slapeloosheid, want hoe kan je nou eindelijk je slapeloosheid oplossen?

Lees nu in dit artikel de 6 beste tips om eindelijk de slapeloosheid op te lossen. Deze tips zijn positief gebruikt door duizenden mensen.

Slaaplekker!

Wat Is De Oorzaak Van Slapeloosheid?

Slapeloosheid of slaapproblemen kunnen 1 of meerdere oorzaken hebben. Leefgewoonte, stress of traumatische gebeurtenissen zijn vaak de boosdoeners.

Leefgewoonten

Er zijn verschillende leefgewoonten die ervoor zorgen dat je slechter slaapt dan andere mensen. Deze leefgewoonten zijn:

oorzaken slapeloosheid
  • Nicotine (sigaretten)
  • Cafeïne (koffie, redbull etc.)
  • Theïne (Thee)

Dit zijn de stoffen die ervoor zorgen dat je langer wakker ligt en dus minder snel in slaap valt. Waarschijnlijk wist je dit al wel, maar als je er nog niet mee gestopt bent; doe dat dan!

  • Suikers (frisdranken)
  • Zouten
  • Laat of veel eten
  • Naar bed gaan zonder eten

Zijn ook factoren waardoor je minder snel in slaap valt en ook onrustig slaapt. Ook ’s avonds laat nog actief zijn helpt niet. Ga dus niet laat nog achter de computer zitten, je telefoon gebruiken of sporten. De rest kan je zelf allemaal wel invullen. Lees bijvoorbeeld een boek.

Stress

Stress is vaak oorzaak nummer 1. Je hebt het veel te druk op je werk, je kinderen vergen veel aandacht, je sport ook nog een keer en je wil eigenlijk ook tijd hebben voor andere dingen. Maar je dag is te vol. Stress komt in allerlei vormen en maten en zorgt er zeker voor dat je slechter slaapt. Je hersenen blijven nog lang door piekeren namelijk.

Ga is na of je veel stress hebt en hoe je dit kan voorkomen. Kan je wat minder gaan werken? Kan je man of een oppas een keer voor de kinderen zorgen? Maak wat tijd vrij om dingen te doen die stress verlichten. Super belangrijk!

Traumatische Gebeurtenissen

Dit kan je zelf wel invullen. Je weet zelf ook heel goed of je een traumatische gebeurtenis mee hebt gemaakt. Denk aan dingen als inbraak, het overlijden van iemand die je lief was of een ongeluk. Deze factoren kunnen zorgen voor een slaapstoornis of nachtmerries. In het ergste geval heb je last van beide.

Overige Factoren

Helaas zijn dit niet de enige factoren. Ook leeftijd en alcohol spelen een rol bij het hebben van slapeloosheid.

Leeftijd

Als mensen ouder worden vallen ze minder snel in slaap en slapen ze ook minder lang en diep. Als je ouder bent heb je ook minder slaap nodig omdat je dag rustiger is en je tussendoor wel een keertje een tukkie doet. Denk je toch dat je net zo lang als vroeger moet slapen? Dan kan je een slaapprobleem ontwikkelen.

Alcohol

alec baldwin drinking GIF by Cheezburger

Ja, door alcohol slaap je relatief snel. Maar, alcohol zorgt er ook weer voor dat je heel onrustig zal slapen. Je wordt veel wakker en als je ’s ochtends wakker wordt, voel je je erg moe en totaal niet uitgerust. Is het normaal geworden om een slaapmutsje te nemen voor je gaat slapen? Dan zal je zien dat je steeds meer nodig zal hebben. Doe dit dus niet!

De #6 Beste Tips Om Slapeloosheid Op Te Lossen

Nu we weten wat de oorzaken van slaapproblemen of slapeloosheid zijn, kunnen we verder met de oplossingen. Hier zijn de 6 beste tips om jou te helpen naar die heerlijke slaap.

Tip #1 – Blijf Wakker

Wat? Hoor ik je nu denken, blijf wakker? Het gaat juist om slapen. Daag jezelf is uit om wakker te blijven. Je hersenen zullen dit tegen gaan werken. Dit noemen ze een slaap paradox. Blijf zeggen ‘ik wil niet slapen’ en hou je ogen helemaal open.

wakker blijven slapeloosheid

Tip #2 – Denk Aan De Dag

Ga na wat er over de gehele dag is gebeurd. Probeer te herinneren welke gesprekken je gevoerd hebt en wat het beeld en geluid hierbij was. Dit kan ervoor zorgen dat je geest klaar is om in slaap te vallen.

Tip #3 – Controleer Je Ademhaling

Door juist adem te halen kan je heel snel in slaap vallen. Een van de beste manieren is om mee te ademen met de geluiden van de zee. Door deze techniek kan je binnen enkele minuten in slaap vallen je natuurlijke ademhaling gaat namelijk ook omlaag tijdens het slapen.

Doe dat met geluiden als de video hieronder. Natuurlijk hou je je adem niet in als je even niks hoort, dan ga je verder zoals je al deed.

https://www.youtube.com/watch?v=CYXG9rG0Jf0

Tip #4 – Boeken Lezen

Het kan ontzettend veel helpen om boeken te lezen over beter slapen. Boeken zijn echt heel belangrijk. Je kan bijvoorbeeld voor het slapen 20 bladzijden lezen. Je zal zien dat je ontzettend snel vooruit zal gaan.

Tip #5 – Stel Een Zorgenlijst Op

Een van de redenen waardoor mensen niet kunnen slapen is door zorgen. Dit is ook weer een vorm van stress. Mensen zijn bang dat ze dingen zijn vergeten of gaan vergeten. Schrijf voor het slapen een lijst met al je zorgen die je niet moet vergeten. Je bergt ze dus eventjes op om later mee verder te gaan. Net als een boek in een kast zetten.

Tip #6 – Begeleiding

Een van de belangrijkste punten. Mentoren zijn de gene die jou het meeste en het snelste kunnen leren hoe je iets het beste moet doen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van online training. Deze mentoren zijn altijd te bereiken.

Hulp Bij Slapeloosheid Oplossen?

Veel mensen lukt het toch niet om slapeloosheid te verslaan of het duurt gewoon te lang.

William van der Klauw heeft een programma gemaakt dat al meer dan duizenden mensen geholpen heeft om weer lekker te kunnen slapen.

Hij kan ook jou helpen. Nieuwsgierig? Lees direct mijn Perfect Slapen In #7 Stappen Review en slaap binnen een aantal weken weer perfect!