​​​​Piano Kopen? Lees Nu Wat De Beste Beginners Piano Is!

  • Home
  • /
  • Piano Kopen? Lees Nu Wat De Beste Beginners Piano Is!

Hey toekomstig pianospeler! In dit artikel ga je lezen welke piano het meest geschikt is om als beginner te kopen.

Je bent een enthousiasteling die niet kan wachten om te beginnen met pianospelen, maar hebt eigenlijk weinig verstand. Dan zit je met dit artikel heel goed.

Welke piano kan je het beste als beginner kopen, en waar moet je dan beginnen met spelen?

Digitale Piano Kopen

Natuurlijk is de beste piano die je momenteel kan kopen een digitale piano. De reden hiervoor is, dat hij minder duur is en een stuk praktischer. Niet iedereen heeft de ruimte om een groot en volwaardig piano in huis te plaatsen.

Bovendien is het een groot risico om zo’n piano te kopen, als je nog niet eens zeker weet of je het wel echt leuk gaat vinden.

Digitale piano’s zijn er heel veel. Het kan ook erg lastig zijn om de juiste piano voor een beginner te vinden. Want waar begin je nou met zoeken en wat gebruik je allemaal als een beginner?

Daarom heb ik het voor je uitgezocht en dit artikel geschreven. Het scheelt je een hoop tijd en je zit gelijk goed.

Geen zorgen maken en beginnen met spelen dus 😉 !

Digitale piano spelen

Wat Is De Beste Digitale Piano Van 2019?

Het is wel fijn om te weten welke digitale piano’s het beste van 2019 zijn. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het ook de beste beginnerspiano is. En wel om de reden dat hij misschien lastig in omgang is.

Bovendien zijn er ontzettend veel digitale piano’s die echt van goede kwaliteit zijn. Dus om jou al het werk uit handen te nemen, zijn wij op onderzoek uitgegaan.

Na lang zoeken en uitpluizen welke nou echt als beste beoordeeld worden, hebben wij de 3 beste piano’s van 2019 voor jou gevonden.

De #3 Beste Digitale Piano’s Van 2019!

#1 – Casio PX750

De Casio PX750 is een van de beste digitale piano’s die momenteel op de markt is. Het is een 3 sensor piano met een 88-noot toetsenbord. Op dit toetsenbord heb je oneindig veel functies.

Het toetsenbord heeft 250 tonen met laag- en dubbele functies. Het toetsenbord maakt luide en zuivere klanken door het produceren van een grote polyfonie. Ook heeft het toetsenbord een opneem functie, zodat je handig nummers kan leren of opslaan.

Het toetsenbord is mooi afgewerkt met realistische ebbenhouten en ivoor toetsen. Met deze toetsen kan je op een hele fijne manier spelen. Wat we vaak zien is dat de goedkopere piano’s meestal niet beschikken over deze eigenschappen!

#2 – Roland FP-30

De Roland FP-30 is een van de simpelste, maar makkelijk bespeelbare piano’s. Ook zijn design straalt dit uit. Een leuk feitje is dat je een standaard bij de piano kan kopen, zodat hij de uitstraling krijgt van een gewone piano. Dus als hij in de huiskamer staat is dit een goede oplossing.

Ook de Roland FP-30 beschikt over 88 toetsen en mooie ivoor-achtige toetsen. Ook deze toetsen schijnen super lekker te spelen. Voor een zo overtuigend mogelijke pianoklank is gebruikgemaakt van de bekende SuperNATURAL klankbron, samen met nauwkeurige imitaties van onder meer meeresonerende snaren als het sustainpedaal ingedrukt is. Bijzonder mooi geluid dus.

In de Roland kan je een USB doen en ook nummers opslaan. Het handige hieraan is dat je dus oneindig veel nummers kan opslaan.

TIP: Dit is een toppertje voor beginners!

roland fp-30 digitale piano

#3 – Yamaha P-45

De Yamaha P-45 is het instapmodel van Yamaha. Ook deze piano beschikt, net als zijn voorloper de p-35, 88 toetsen. Dit zijn Graded Hammer Standard toetsen. Deze toetsen zorgen voor een vergelijkbare aanraking als een piano of vleugel.

De piano is voorzien van 10 verschillende klanken en meerdere demo liedjes. Ook past er een koptelefoon is voor goed geluid en heeft het een ingebouwd speaker systeem.

Dit is een goede beginnerspiano die weinig kost. Als je een piano voor langere termijn zoekt, zou ik niet voor deze kiezen. De reden hiervoor is dat hij toch echt gericht is op beginners, en dus niet heel veel opties heeft.

Conclusie & Beginnen Met Piano Spelen

Eigenlijk kan je met elk van de 3 beginnen. Mijn voorkeur gaat wel uit naar de Roland FP-30 pro, omdat dit echt een hele complete piano is die ook nog mooi in de huiskamer kan staan.

Bovendien is de Roland FP-30 een piano waar je heel lang heel veel plezier mee kan hebben. Hij is niet alleen gericht voor beginners, maar is wel heel makkelijk in omgang. Natuurlijk moet je kiezen voor de piano die het beste bij jou past. Je hebt nu 3 keuzes!

Beginnen Met Piano spelen?

Wil je graag beginnen met piano spelen maar weet je niet hoe? Ik heb een review geschreven over het beste beginners, maar ook gevorderd, programma dat op dit moment op de Nederlandse & Belgische markt is.

Wil je graag snel piano kunnen spelen? Lees dan hier mijn PianoPro review.

Succes!