​​​​Wat Is Het Karakter Van Een (Australian) Labradoodle?

  • Home
  • /
  • Wat Is Het Karakter Van Een (Australian) Labradoodle?

De kans is groot dat je op zoek bent naar een hond die past bij jou en je gezin. Je had waarschijnlijk al een Labradoodle op het oog, anders was je niet op deze pagina uitgekomen. Maar wat is het karakter van een (Australian) Labradoodle precies?

Het is namelijk wel handig om te weten wat je in huis haalt natuurlijk 😉 Dat en nog veel meer lees je in dit artikel over het hondenras: de Labradoodle.

Karaktereigenschappen Van De Labradoodle

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, beginnen we direct met de karaktereigenschappen. Verder in dit artikel staan verschillende kenmerken nog meer uitgelegd.

Maar alleen met deze alinea krijg je al een goed antwoord op de vraag: wat is het karakter van een (Australian) Labradoodle?

De Labradoodle is een hondenras dat heel goed te trainen is. Het zijn hele slimme honden met veel energie. Ze zijn graag in het gezelschap van mensen en worden dan ook vaak in huis gehouden.

Enkele bekende karaktereigenschappen van de Labradoodle zijn:

  • Ze maken nooit ruzie, de Labradoodle zal eerder weglopen dan willen vechten
  • Ze houden van aandacht, je kunt ze dan ook echt niet meerdere dagen lang alleen laten
  • Als je de hond goed hebt opgevoed en hebt laten socialiseren, dan is hij perfect bij andere honden
  • Ditzelfde geldt voor kinderen
  • Labradoodles alarmeren alleen, het zijn geen echte waakhonden. Ze zullen nooit iemand zomaar bijten
  • De Labradoodle heeft veel energie dus wil graag lang uitgelaten worden en vind apporteren meestal erg leuk
  • De Labradoodle is loyaal, heeft veel energie en is super vriendelijk
australian labradoodle
Australian Labradoodle

Kenmerken Van Een (Australian) Labradoodle

Labradoodles houden heel erg veel van hun baas en doen alles voor hem. Het komt dan ook goed uit dat deze honden zo lief en vrolijk zijn. Blijf wel altijd in je achterhoofd houden dat het hele energieke honden zijn.

Ze zijn atletisch gebouwd en zitten elke dag weer helemaal vol met energie. Wanneer dit niet zo is, weet je ook dat er iets niet goed gaat. Als je de Labradoodle goed traint, kan hij heel rustig en zacht zijn. Doe je dit niet op de goede manier? Dan heb je echt een probleem.

Het wordt namelijk een ongeleid projectiel die tegen alles en iedereen opspringt en tegen andere honden ook gemeen doet. Dit kun je allemaal voorkomen door de hond goed op te voeden en te verzorgen.

Wil je hier meer over leren? Lees dan mijn uitgebreide review over het nummer 1 handboek voor (Australian) Labradoodles: Labradoodle Geheimen (Review)

De Labradoodle is gemakkelijk te trainen. Dit komt, omdat het onwijs slimme honden zijn. Ze hebben namelijk de intelligentie van de Poodle.

Een groot voordeel van de Australian Labradoodle is dat ze heel goed in gezinnen kunnen waar mensen allergisch voor honden zijn. Bij deze honden zitten namelijk de haren heel dicht op elkaar, hierdoor is er geen ruimte voor huidschilfers. Dit zorgt ervoor dat de Labradoodle (bijna) niet verhaart.

Verder zul je de hond niet ruiken, want ze stinken nooit en hebben ze ook (bijna) nooit vlooien. Je zou bijna zeggen dat het de ideale hond is.

De (Australian) Labradoodle is een echte hond voor in huis. De houden van de warmte van het gezin en de liefde die ze krijgen van de kinderen. Koop deze hond dus ook echt alleen met de intentie om hem veel aandacht te geven en absoluut in huis te laten.

De Labradoodle wordt doodongelukkig als hij gebruikt wordt als waakhond. Hier is hij te zacht en lief voor. Bovendien moet je wel tijd hebben voor een hond als deze en echt minimaal een keer of 4 een lang stuk gaan wandelen.

Alleen thuis zijn voor langere tijd vind de hond ook niet fijn.

labradoodle
Labradoodle Puppy

Opvoeding Van De (Australian) Labradoodle

Goed, je hebt nu (als het goed is) antwoord gekregen op de vraag: wat is het karakter van de (Australian) Labradoodle. Als dit nog niet het geval is, kun je altijd een reactie achterlaten onder dit artikel.

We gaan het nu hebben over een stukje opvoeding, dit is het belangrijkste deel van de Labradoodle. Als je dit niet goed doet, zul je de meeste van bovenstaande karaktereigenschappen niet krijgen en nooit terugzien in de hond.

Geen enkele hond is makkelijk om op te voeden, je moet er altijd heel veel aan doen om zijn echte karaktereigenschappen naar boven te halen. Heel veel mensen denken dat dit hun gelukt is, maar dit is meestal niet het geval 😉

(Australian) Labradoodles hebben veel les en denkwerk nodig om hun de intelligentie van de hond op peil te houden. Als je dit lange tijd niet doet, zullen ze dingen vergeten. Het is dus belangrijk dat je regelmatig blijft trainen.

Daarnaast hebben ze veel uitdaging nodig. Doe dus activiteiten die niet altijd even makkelijk zijn, laat ze er maar voor werken. Geef ze voldoende beweging en combineer dit ook met denkwerk. Alleen zo kun je de hond goed trainen.

Als ik alles van A tot Z moet gaan beschrijven, dan kan ik een heel boek gaan schrijven. Gelukkig bestaat er al een boek en hoef ik dit niet te doen.

Dit boek heet het Labradoor Geheimen e-book. Het neemt je stap-voor-stap mee in de opvoeding, verzorging en training van je (Australian) Labradoodle. In mijn optiek het beste boek dat momenteel op de markt is, de prijs kun je het ook niet voor laten.

Geïnteresseerd en gun je je (Australian) Labradoodle het beste? Check dan mijn uitgebreide review hier: Labradoor Geheimen (Review).

Het Formaat Van De (Australian) Labradoodle

Veel mensen vragen zich af of het formaat van de hond invloed heeft op het karakter. Dit maakt helemaal niks uit kan ik je vertellen. Het blijft dezelfde Labradoodle. Jouw karakter verandert ook niet als je nu ineens 20cm groeit. Ook dat van een Labradoodle puppy is hetzelfde als een volwassen Labradoodle.

Wat is het karakter van een (Australian) Labradoodle? Dit kun je nu makkelijk beantwoorden. Je weet ook de manier om hem goed op te voeden. Dit kun je niet zonder goed plan of boek. Mijn advies is dus echt om dit aan te schaffen en je (Australian) Labradoodle vanaf het begin goed op te voeden.

Hier heeft hij heel zijn leven plezier van, en jij ook.