​​​​Jack Russell Pups Kopen (TIPS)? Dit MOET Je Echt Eerst Weten!

 • Home
 • /
 • Jack Russell Pups Kopen (TIPS)? Dit MOET Je Echt Eerst Weten!
Jack Russell Pups Kopen (TIPS)? Dit MOET Je Echt Eerst Weten!

Jack Russell pups kopen is ontzettend leuk, alleen moet je wel weten waar je moet beginnen. In dit korte maar toch krachtige artikel lees je alles wat je moet weten bij het kopen van een Jack Russell pup.

Doe jezelf niet tekort en lees het artikel even af, het kost je nog geen 5 minuten en aan het einde staat een supertip! 😉

Tips

Dit zijn tips van mij aan jou vanuit eigen ervaring en vanuit ervaringen van andere mensen die een Jack Russell pup gekocht hebben maar hier fouten mee gemaakt hebben.

Jack Russell Pups, Waar Koop Je Ze?

Het is ten eerste belangrijk dat je goed gaat overwegen of je echt een Jack Russell wilt gaan kopen. Het is dan ook belangrijk dat je het karakter van de Jack Russell kent en dat je weet welke gedragsproblemen een Jack Russell kan gaan krijgen.

Als je dit goed overwogen hebt, kun je verder gaan met de aankoop. Het is belangrijk dat je ALTIJD (met elke hond) de aankoop bij een erkende fokker koopt. Zo weet je in ieder geval dat de hond geen trauma’s heeft opgelopen en dat de hond goed verzorgt is.

Je kunt bij een goede fokker altijd vragen om de juiste papieren. De fokkers moeten namelijk de honden op een aantal dingen laten testen en krijgen hier ook formulieren van mee om te tonen bij de verkoop.

Jack Russell Pups Kopen

Hoe Weet Ik Of De Jack Russell Pups Goed Behandeld Zijn?

Dit is ook een hele belangrijke en als je wel eens een hond gekocht hebt dan weet je dit waarschijnlijk wel.

Tekenen dat de hond niet goed verzorgd is lees je hieronder:

 • Vieze ogen
 • Vieze vacht
 • Schuw en komt niet naar mensen toe
 • Heel mager
 • Heel dik
 • Is het nest van de Jack Russell pups op een droge warme plek
 • Kunnen ze voldoende bewegen

Als de hond bovenstaande tekenen vertoond zou ik even goed op gaan letten. Check alles 3x en vraag naar alle papieren en informatie over de honden. Als je het niet vertrouwt kun je het beter niet doen!

Als een fokker het nestje niet in of bij het huis heeft, hoeft het niet gelijk zo te zijn dat dit een slechte fokker is. Echter moet je de plek waar het nest dan wel is goed nalopen en hier veel vragen over stellen. Een goede fokker vind het geen probleem om al deze vragen te beantwoorden, hij/zij wil tenslotte ook goede baasjes voor deze beesten!

Waar Moet Je Absoluut Geen Jack Russell Pups Kopen?

Er zijn ook een aantal punten waar je absoluut geen Jack Russell pups moet kopen. Helaas zien sommige mensen alleen maar het goede in mensen en denken ze hier niet veel bij na. Dit is jammer, want door slecht gefokte honden te kopen steunen ze die industrie alleen maar.

Koop geen Jack Russell pups bij:

 • De dierenwinkel
 • De markt
 • Internet

Je weet bij alle 3 niet hoe de honden gefokt zijn en wat er allemaal met de beesten gebeurt is. Het internet is altijd een absolute afrader, de markt ook en als je echt een goede dierenwinkel hebt met papieren enz. Dan heb je misschien nog kans op een goed gefokte pup.

Maar, je kunt dus het beste een pup kopen bij een erkende fokker.

Verzorging, training & opvoeding

Het verzorgen, trainen en opvoeden van een Jack Russell pup is niet het makkelijkste wat er is. Daarom zijn er ook zo ontzettend veel boeken over geschreven. Helaas zijn er te veel boeken die geschreven zijn op basis van ”honden in het algemeen”. Dit werkt natuurlijk niet goed bij de Jack Russell.

Ik heb het perfecte en in mijn optiek beste handboek voor de Jack Russell gelezen en hier een review over geschreven.

Zelf proberen kan natuurlijk altijd, maar helaas doen 9/10 mensen het fout terwijl ze denken dat ze goed bezig zijn. En afleren is moeilijker dan goed aanleren!

Succes!

Jack Russell Pups Kopen