​​​​Wat Is Een Dropshipping Business? Kun Je Nog Beginnen In 2020?

  • Home
  • /
  • Wat Is Een Dropshipping Business? Kun Je Nog Beginnen In 2020?

Je bent waarschijnlijk op dit artikel gekomen, omdat je meer informatie over dropshipping wilt hebben. Wat is een dropshipping business is een vraag dat in 2019 steeds meer gesteld wordt.

De reden hiervoor is omdat er verschillende influencers zijn die hier heel leuk geld mee verdienen en ook nog eens ‘vrij’ zijn om te gaan waar ze maar willen. Het enige wat je nodig hebt voor dropshipping is een laptop en een internetverbinding.

Klinkt goed toch? In dit artikel leer je precies wat een dropshipping business is en hof het nog zin heeft om een dropshipping business te starten in 2019.

Wat Is Een Dropshipping Business?

Één van de grootste drempels van een eigenaar van een webshop is het hebben van een voorraad. Dit kost vaak heel veel geld, net als het opslaan van de spullen. Wat is een dropshipping business dan wel?

Dropshipping heeft geen voorraad nodig. Je verkoopt namelijk producten van een dropshipleverancier. De consument plaatst een bestelling bij jou, die je doorzet naar de leverancier. De leverancier zal de bestelling direct aan de klant leveren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over voorraad en distributie. Dit wordt allemaal geregeld door de leverancier.

Het enige wat je zelf moet regelen zijn de klantenservice en alle onderhoud aan je website. Ook dit valt met verschillende plug-ins vaak te automatiseren. De kosten die je maakt zijn de inkoopprijs, verzendkosten (kan je rekenen aan de klant of in je prijs natuurlijk en de vergoeding die de dropshipleverancier van je vraagt. Dat laatste komt niet zo vaak voor. Dit kan je altijd in de voorwaarden van de leverancier terugvinden.

wat is een dropshipping business

Internet Onderneming

Wat is een dropshipping business nou precies? Dat is dus een internet onderneming in de vorm van een webshop namelijk. Dit betekent dat je je ook in moet gaan schrijven bij de Kamer van Koophandel en te maken gaat krijgen met de belastingen.

Het inschrijven bij het KvK kost je eenmalig €50,00. Mijn advies is om dit zeker te gaan doen als je je website eenmaal live gaat zetten. Bij de KvK krijg je alle informatie over hoe je de belasting moet gaan regelen. Dit is allemaal niet zo spannend, je moet het alleen even weten 😉

Voorraad

Zoals eerder genoemd hoef je geen voorraad te houden, dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met weinig tot geen startkapitaal. Je bent namelijk geen geld kwijt aan producten die misschien niet eens goed gaan verkopen en hebt geen kosten van een opslag. Dit wil vaak nog wel eens hoog oplopen.

Als je gaat dropshippen zonder website maar via een online marktplaats, dan heb je wel een soort van voorraad nodig. Onder het kopje ‘dropshipping via een online marktplaats’ leg ik dit verder uit.

Startkapitaal

Dropshipping kan je zo gek maken als je zelf zou willen. Je kan allerlei dure thema’s en plug-ins kopen om zo je website heel ‘mooi’ te maken. Dit interesseert de klant meestal niet zo, natuurlijk is het belangrijk dat je website vertrouwen uitstraalt maar dit kan ook heel goed met alle gratis mogelijkheden.

Het startkapitaal dat je nodig hebt is het volgende:

  • Shopify €29,00 euro pm (eerste 14 dagen gratis uitproberen)
  • Inkopen van eigen producten om te testen €50,00 euro
  • Facebook advertenties €50,00 pm
  • Domeinnaam €14,99

En nu hoor ik je denken: ”en je hosting dan?”. Bij Shopify kan je een domeinnaam kopen die Shopify zelf voor je kan hosten. Daar heb je dus geen kosten meer aan.

Shopify is een abonnement dat je elke maand moet betalen. De starter set kost dus €29,00 euro en is zeker waar voor je geld. Bijna alles is geautomatiseerd en geïntegreerd. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat voor producten je gaat verkopen en wat de kwaliteit is. Reken dus ongeveer €50,00 euro voor het inkopen van die producten. Dit kan natuurlijk iets meer of minder zijn. Afhankelijk van de producten!

Advertenties zijn heel belangrijk voor je webshop om veel verkopen te draaien. Deze advertenties ga je runnen via Facebook. Facebook is het goedkoopste en kan je tegelijk delen op Instagram. Stel een doelgroep in en maak een goede advertentie. Je zal meteen resultaten gaan zien. Facebook advertenties maak je via een Facebook Business Manager account.

Facebook Business Manager
Facebook Business Manager

Hoe Begin Je Met Een Dropshipping Business In 2019?

2018 was het beste jaar om te starten met dropshipping. In dat jaar is dropshipping steeds populairder geworden, waardoor er in 2019 heel veel mensen dropshippen. Dat betekent niet dat er geen geld meer te halen valt, er is genoeg voor iedereen. Je bent helaas niet op het beste moment gestart, maar 2019 is het tweede beste moment. Dus na dit artikel ga je beginnen met dropshipping!

Shopify

Zoals ik net al even benoemd heb, is Shopify veruit het beste en meest gebruikte dropshipping programma in Nederland. Dit komt door het makkelijke gebruik van Shopify. Je hoeft geen enkele technische kennis te hebben omtrent het bouwen van een website of het opzetten van een webshop.

Alle betalingen worden namelijk ook nog eens geregeld door Shopify. Het enige wat je moet doen is een mooie website maken en de producten van je leverancier in je webshop integreren. En nu zie ik je al schrikken, want hoe doe je dat dan?!

Ook hier zijn plug-ins voor. Het enige wat je dan moet doen is een linkje van de productpagina van de leverancier in de plug-in invullen en hij neemt alles over in je website. Er zijn heel veel plug-ins die dit ondersteunen dus helaas kan ik niet alles gaan opnoemen.

Dropshipping wordt vaak via aliexpres leveranciers gedaan. Dus als ik hier een voorbeeld van neem, dan kan je gebruik maken van de plug-in of app ‘Oberlo‘.

Shopify
Dropshipping via Shopify

WooCommerce (WordPress)

Je kunt ook een website via WordPress maken. Dit kan met de plug-in ‘WooCommerce’. Dit is een gratis plug-in die voor iedereen te downloaden is. Ook is de plug-in aan te passen met betaalde mogelijkheden.

Deze plug-in zal net als Shopify je betalingen en de moeilijke technische kant regelen. De meeste gebruikers kunnen net even wat makkelijker met Shopify overweg. Helaas zitten hier wel de maandelijkse kosten aan vast. WordPress en WooCommerce zijn beide volledig gratis.

WooCommerce
Dropshipping via WooCommerce

Dropshipping Via Een Online Marktplaats

Eerder in dit artikel heb ik je verteld dat het ook mogelijk is om zonder website te dropshippen. Maar wat is een dropshipping business als je geen eigen website hebt?

bol.com logo

Nog steeds een dropshipping business alleen zonder ’thuisbasis’. Je gaat namelijk verkopen via online marktplaatsen zoals bol.com en marktplaats.nl. Bol.com is een favoriet van vele dropshippers, omdat zij de distributie en klantenservice regelen.

Het enige wat je zelf moet doen is het vinden van de juiste producten en het inkopen van die producten. Die hoef je niet zelf te ontvangen, maar kan je naar het depot van Bol.com sturen. Vanuit hier regelt Bol.com al jouw verkopen. Als je dit eenmaal geregeld hebt, kan je weer verder met nieuwe producten vinden en plaatsen.

Leveranciers

Je weet nu wat een dropshipping business is, maar wat zijn dropshipping leveranciers?

Dit zijn leveranciers, fabrikanten of groothandels die hun producten aanbieden voor dropshipping. Deze leveranciers zijn overal op Google te vinden. Vaak als je niks kan vinden van een bepaalde winkel is het verstandig om contact op te nemen. Er valt altijd wel iets te regelen namelijk!

De meest gebruikte manier van Nederlandse dropshippers is Aliexpres. Aliexpres is ook een plaats waar alle Chinese fabrikanten hun producten aanbieden. Deze producten kan je goedkoop inkopen en duurder verkopen op je eigen dropshipping webshop.

Het vervelende aan Chinese fabrikanten is dat je vaak slecht contact hebt en dat retourtjes heel lastig gaan. Denk hier goed over na als je met dropshipping wil gaan beginnen.

Video Wat Is Een Dropshipping Business?

Bekijk hier een video van de nummer 1 dropshipper van Nederland, Joshua Kaats. Hij legt in de video uit hoe dropshipping precies werkt en wat een dropshipping business is.

Wat Is Een Dropshipping Business Conclusie

Ik hoop dat ik je antwoord heb gegeven op bovenstaande vraag. Dropshipping is heel leuk om mee te beginnen en vergt weinig skills en startkapitaal. Ideaal voor de jonge ondernemers onder ons 😉

Denk goed na bij het beginnen van een dropshipping business en maak een goed bedrijfsplan. Als je dit niet doet ga je onnodige fouten maken.

Als je helemaal een vliegende start wil maken en alle valkuilen over wil slaan, is het handig om een mentor of cursus te volgen. Een van de beste dropshipping cursussen in Nederland is de ‘Dropship Academy’ van Joshua Kaats.

Over deze cursus heb ik een uitgebreide review geschreven. Deze review vind je hier: Dropship Academy review van Joshua Kaats.

Veel plezier en succes bij het leren van dropshippen. Vragen of opmerkingen kan je altijd stellen onder dit artikel!