​​​​Wat Zijn De Meest Kindvriendelijke Hondenrassen? Dit Is De Top #7!

  • Home
  • /
  • Wat Zijn De Meest Kindvriendelijke Hondenrassen? Dit Is De Top #7!

Een hond hebben is ontzettend leuk. Het is wel belangrijk om de juiste hond te komen. Maar wat zijn de meest kindvriendelijke hondenrassen?

In dit artikel bespreken we de 7 honden die je het beste aan kunt schaffen als je kinderen hebt of van plan bent om kinderen te krijgen in de toekomst. Een hond gaat immers een hoop jaren mee, dus belangrijk om hier alvast rekening mee te houden.

De Top #7 Kindvriendelijke Hondenrassen

Elk gezin met kinderen moet een hond hebben. Zonder een trouwe viervoeter ben je niet compleet. Echter moet je wel weten welke honden er geschikt zijn voor bij jou in huis.

Honden kun je veel leren, maar sommige karaktereigenschappen kun je niet veranderen. Lees daarom dit artikel goed door om te kijken welk hondenras goed bij jou past.

Nu moet ik wel verklappen dat elk van deze hondenrassen ontzettend lief zijn en bijna overal bij passen 😉

Hondenras #1 – Golden Retriever

Dit was vast geen verrassing. Golden retrievers zijn heel vriendelijk en zijn erg aanhankelijk. Bovendien hebben ze ontzettend veel geduld. Dis is heel handig bij het aanleren van gedrag of kunstjes.

Hierdoor worden deze honden ook vaak gebruikt als blindengeleidehond. Je kunt werkelijk alles met golden retrievers doen. Boos worden zie je ze bijna niet.

de meest kindvriendelijke hondenrassen - golden retriever
Golden Retriever

Hondenras #2 – Labrador Retriever

Labradors zijn mijn persoonlijke favoriet. Deze honden zijn van oorsprong jachthonden en vinden het ontzettend leuk om te apporteren. Je ziet ook vaak dat ze heel veel willen spelen. Dit is natuurlijk super leuk voor de kinderen.

Daarnaast zijn het hele liefhebbende honden die ook graag komen knuffelen. Ze hebben wel meer ruimte nodig. Je kunt ze dus niet elke dag als je gaat werken opgesloten laten in de huiskamer. (Dit raad ik bij elk hondenras af, tenzij het kleinere hondjes zijn).

Zorg dus wel dat ze genoeg beweging krijgen. Dit kan perfect als je een groot stuk land hebt of als je een aantal keer per dag een flink stuk gaat wandelen.

Labradors staan bekent als één van de meest kindvriendelijke hondenrassen. Als je alles wil leren over de labrador retriever kun je eens een kijkje nemen in het labrador handboek.

Lees mijn uitgebreide review over het labrador handboek hier: REVIEW.

De meest kindvriendelijke hondenrassen - labrador retriever
Labrador Retriever

Hondenras #3 – Berner Sennenhond

Ook dit hondenras had je waarschijnlijk wel verwacht. De berner sennenhond is ook een hele goede familiehond. Het is een grote hond maar heeft niet zo veel beweging nodig als de honden hierboven.

Een berner sennen heeft echter wel veel aandacht nodig. Bovendien is dit een hond die vaak snel gaat stinken. Hij doet het wel goed bij kinderen en maakt het ook een van de meest kindvriendelijke honden.

de meest kindvriendelijke hondenrassen - berner sennenhond
Berner Sennen

Hondenras #4 – Newfoundlander

De newfoundlander komt misschien wel een beetje als een verrassing. Je hebt ze vast wel eens gezien. De honden die op beren lijken. Ze worden dan ook gemiddeld zo’n 65 kilo. Dit is natuurlijk super zwaar, maar ze zijn wel erg lief.

Zeker als je de hond vanaf het begin al laat wennen aan het gezinsleven. Dan worden het echte knuffelberen die je overal zullen volgen.

Ze kunnen ook heel goed met kinderen omgaan en gaan ook echt van ze houden.

newfoundlander
Newfoundlander

Hondenras #5 – Labradoodle

De labradoodle, een mix van een labrador en een poodle is een goede keuze als je kinderen hebt met een allergie voor honden. Dit is namelijk een hypoallergene hond. Hierdoor gaat de hond perfect samen met gezinnen die allergieën hebben maar toch graag een hond willen.

Naast dat grote voordeel zijn het ook super lieve en speelse honden. Ze hebben veel energie en zijn altijd klaar om iets te ondernemen. Natuurlijk houden ze ook van knuffelen.

De meest kindvriendelijke honden - labradoodle
Labradoodle

Hondenras #6 – Cocker Spaniël

Dit is ook een echte jachthond en is dus een hond met een hele hoop energie. Deze hond is dan ook alleen geschikt voor gezinnen die een grote tuin hebben of vaak en lang gaan wandelen.

Het zijn nieuwsgierige honden die niet snel bang zullen zijn. Iets wat de honden heel schattig maakt is de lange hangende oren.

De cocker spaniël is een liefhebber van kinderen, vaak kunnen ze met kinderen de meeste energie kwijt.

de meest kindvriendelijke honden - cocker spaniël
Cocker Spaniël

Hondenras #7 – Beagle

Ja! Er zijn ook nog kleine perfecte gezinshonden 😉

De beagle is een ontzettend lieve hond dat meer van knuffelen en geaaid worden houdt dan van lange wandelingen maken. Dit betekent niet dat de hond niet voldoende beweging nodig heeft!

Kinderen worden vaak gelijk verliefd op een hond als deze. Gelukkig heeft de beagle vaak hetzelfde gevoel. Als de hond goed opgevoed is natuurlijk.

Dit is belangrijk bij alle honden.

beagle
Beagle

Opvoeding & Training

De labrador retriever is het hondenras dat het meeste gekozen wordt. Het blijkt dan ook dat mensen dit een van de fijnste, liefste en de meest kindvriendelijke hondenrassen vinden.

Toch vergeten mensen vaak hoe belangrijk het is om een hond goed op te voeden en te trainen. Ze denken vaak dat ze goed bezig zijn en weten hoe het moet, maar 9/10 keer is dit helaas niet het geval.

Gelukkig is de labrador retriever een van de makkelijkste honden om op te voeden, alleen moet je wel weten hoe.

Het labrador handboek is een ontzettend goed en bewezen handboek voor het opvoeden en trainen van labradors. Je vindt werkelijk alles van A tot Z in dit handboek.

Als je nieuwsgierig bent kun je vast kijken wat het handboek precies inhoud en wat je allemaal krijgt. Lees mijn uitgebreide review hier: Het Labrador Handboek review.

Bij vragen kun je altijd een reactie achterlaten, succes!